Aktuális

Elismerte Harry herceg, ki a barátnője!

MTI

2016. november 8. kedd 15:30

<p>Jól ki is kelt a nőről cikkezők ellen a herceg.</p>

Már egy ideje cikkeznek arról, hogy II. Erzsébet unokája Harry herceg a 35 éves Meghan Markle-lel jár, amit egy közleményben most hivatalosan is elismert.

Harry és Meghan Markle állítólag Kanadában ismerkedett meg, ahol a herceg a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítésére általa kezdeményezett nagyszabású éves nemzetközi sportviadal, az Invictus Games promóciós rendezvényein vett részt. Úgy tudni a herceg párját má be is mutatta bátyjának, Vilmosnak.

A közleményben ugyanakkor arról is írt Harry, hogy az első cikkek megjelenése óta barátnőjét folyamatosan sértegetik és zaklatják, a kommentárokban sokszor rasszista felhang is megjelenik, sőt néha nyíltan szexista és rasszista támadások érik.

 A herceg sajtókapcsolati igazgatója által jegyzett kommüniké szerint éjszakánként jogi csatározásokat kell vívni azért, hogy a másnapi lapokban ne jelenhessenek meg lejárató sztorik. Ráadásul Meghan Markle családja is a zaklatások célpontjává vált: édesanyjának fotósok hadán kell áttörnie ahhoz, hogy egyáltalán bejuthasson otthonába. Újságírók és fotósok már megpróbáltak illegálisan bejutni Meghan Markle házába is, és emiatt gyakran a rendőrséget is ki kell hívni.

A Kensington-palota közleménye szerint az is előfordult, hogy egyes újságok - nyilván sztorik reményében - jelentős kenőpénzt ajánlottak Meghan Markle volt barátjának és szinte minden ismerősét, munkatársát és hozzátartozóját is folyamatosan kérdésekkel bombázzák.

A közlemény szerint Harry herceg most már egyenesen Meghan Markle biztonságáért aggódik és nem tartja helyénvalónak, hogy barátnőjét alig néhány hónappal kapcsolatuk kezdete után máris ilyen viharos sajtóérdeklődés övezi.

A herceg tudja, hogy a sajtókommentátorok véleménye szerint Meghan Markle-nak "ezt az árat meg kell fizetnie", és mindez "része a játszmának", ám e véleménnyel erőteljesen nem ért egyet. Nem játszmáról van ugyanis szó, hanem kettőjük életéről, és Harry ezért azt reméli, hogy a sajtó azon munkatársai, akik "ezt a sztorit hajszolják", megállnak egy pillanatra és elgondolkodnak, mielőtt "nagyobb baj történik" - áll a Londonban kiadott hivatalos keddi közleményben.

Az indulatos nyilatkozat nem véletlen, a brit királyi családot ugyanis a mai napig kísérti a néhai Diana hercegnőt szó szerint élete utolsó pillanatáig hisztérikusan üldöző fotóshad nyomasztó emléke. Harry és Vilmos herceg édesanyját, aki 1997-ben, egy párizsi autószerencsétlenségben vesztette életét, végzetes útján is több tucatnyi fotós követte motorkerékpáron, és többen közülük a roncsok között haldokló Dianáról is közeli felvételeket készítettek.

További cikkek

Szörnyűség

Kislányával együtt elraboltak és megerőszakoltak egy kaposvári nőt

Szexi

Letapasztotta a mellbimbóit, így már nem tiltja le az Insta Barbit

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

borsonline.hu

Felháborító taplóság: Fellépése közben sörösüveggel dobták meg Tóth Gabit

mandiner.hu

Hodász: Nem tudom, hogy valóban létezik-e meleglobbi

szoljon.hu

Elhunyt Szatmári Imre, a szolnoki gasztronómia kiválósága

nemzetisport.hu

Aus. Open: Bondár Anna–Anasztaszija Pavljucsenkova – élőben az NSO-n!

vg.hu

Home office-ban van? Így alakul a távmunka költségtérítése

borsonline.hu

„Sikítást hallottam” – nem tudta megmenteni az édesapa a két gyermekét és feleségét

borsonline.hu

Letapasztotta a mellbimbóit, így már nem tiltja le az Insta Barbit

vg.hu

Letartóztatták az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

origo.hu

A lehető legkegyetlenebb hazugsággal akart pénzhez jutni egy anya