Aktuális

Mészáros: Nem én vettem meg a Népszabadságot

Barna L. Norbert

2016. október 27. csütörtök 05:20

<p>Exkluzív interjút adott a Borsnak Mészáros Lőrinc. A felcsúti polgármester állítja: semmi köze a baloldali lap megvásárlásához. Bár nem zárja ki, hogy megvesse lábát a médiában, tovább már nem kívánja cégcsoportját bővíteni.</p>

Gyarkolatilag a vakszerencsére bíztuk magunkat, amikor nyakunkba vettük Felcsútat, hogy magát Mészáros Lőrincet kérdezzük: valóban ő lett a Népszabadság új tulajdonosa, amint arról a hírek szólnak?

A polgármestert nem könnyű utólérni: fogadóóráján csak helyieket fogad, egyeztetés nélkül szinte lehetlen elkapni. Egyik cége székhelyén mégis szerencsénk volt, és a polgármester készséggel invitált irodájába. Határázottan cáfolta, hogy az Opimus Press nevű cégen keresztül köze lenne a Népszabadság kiadója, a Mediaworks megvásárlásához és beszélt arról is, mit csinál szívesen szabadidejében. Érdekesség, hogy Mészáros Lőrinc a szerdai hírek szerint a Reuters nemzetközi hírügynökséggel nem állt szóba, a Borssal mégis kivételt tett.

Bors: Mindenhol kész tényként írják, Ön áll a Népszabadság megvásárlása mögött. Valóban Ön az új tulajdonos?

Mészáros Lőrinc: Ezek a hírek nem igazak. Egyet tudok mondani: nekem egyetlen egy Opimus részvényem nincs. Így nehéz lenne azt mondani, hogy érintett vagyok az ügyben.

Bors: De nem is volt ilyen részvénye?

ML: Nem. Nem tudom, miért írnak ilyeneket. Írták az újságok azt is, hogy Csík Zoltán (Mészáros Lőrinc egyik bizalmasa, exrendőr – a szerk.) az Opimus egyik cégében igazgatósági tag, holott semmiféle tisztséget nem tölt be ott. Ez megdöbbentő számomra, mert arról tudnék, ha ilyen pozíciója lenne.

Bors: Nem érez motivációt arra, hogy megvesse a lábát a médiapiacon?

ML: Nézze, ezt elmondtam a Hír Tv-nek is. Az ember életében nincs semmi kizárva. Nem tudjuk, mikor mi történik velünk. Mindig felmerülhet egy új dolog, ami üzletileg megfelelő, én csak azzel foglalkozom, amint mondtam, ami üzletileg megfelelő. Ami politikailag profitképes, az nem igazán érdekel. Üzletember vagyok, nem politikus. Polgármester is társadalmi megbizatással vagyok, nem főállásban. Persze a Fidesz színeiben indultam, nem is titkolom, hogy fideszes vagyok.

Bors: Milyen tervei vannak, van még olyan terület, ha az nem is a média, amiben még el tudná képzelni magát?

ML: Elsősorban azzal foglalkoznék, ami már megvan. Abban szeretnék eredményt. Nem nagyon szeretném bővíteni a cégeimet, a tevékenységi köröket, hiszen így is van elég. Annyi mindennel foglalkozuk, sokszor már az áttekintése sem egyszerű feladat. Az üzemeltetést persze jó szakemberek végzik, és egyértelműen az a célunk – hiszen a cégeinket a családtagjaim vezetik – , hogy a már működő egységeket még jobbá tegyük, költséghatékonyabbá. Hogy még profitorientáltabban működjenek. Erről szól. Persze, van olyan üzleti tevékenységem, ami talán nem túlságosan jövedelmező, de az meg közel áll a szívemhez, de ott is a nullszalldós állapot az elvárásom. Szóval alapvetően rendben vagyunk, de javítani mindig lehet.

Bors: És mi a véleménye arról, ami a Népszabadsággal történt?

ML: Nincs igazán véleményem róla. A rendszerváltás óta nagyon sok lap megszűnt és sok új keletkezett. Talán meg se lehet mondani, mennyit zártak be és mennyi újat nyitottak. A média fura világ. Részben a szenvedője vagyok, hiszen a médián keresztül igyekeznek karaktergyilkosságot elkövetni ellenem, szerintem oktalanul. De főként politikai célzattal. Lehet azt gondolják, nagy politikus vagyok, de mondom, nem vagyok az.

Bors: Ahogy vártunk Önre, nem tudtuk nem észre venni, épp a miniszterelnök úr testvére hagyta el az irodáját, ifj. Orbán Győző. Mi volt a látogatása célja?

ML: Magántermészetű. Jóban vagyok az Orbán-családdal.

Bors: Magánemberként nem sokat tudni Önről, ritkán nyilatkozik magáról. Mivel telik egy napja?

ML: Reggel 6-kor kelek, 7 órára jövök be az irodába. Ez az irodám. Itt foglalkozom a cégeim ügyeivel, önkormányzati ügyekkel. Szerencsére nincs messze a hivatal, csak át kell sétálnom. Vezetem a Puskás Akadémiát is, azt gondolom, van mit tennem. És van három gyermekem, feleségem, egy négyéves gyönyörű unokám, de nagy bajom, hogy kevés időt tudok velük tölteni. Mindig mondom, hogy majd kevesebbet dolgozom, de itt látszik meg az, hiába van az embernek pénze, attól nem fog kevesebbet dolgozni! A napomnak úgy este hatkor, nyolckor van vége. Van, hogy kora délután, akkor megpróbálok mozogni kicsit, igyekszem karbantartani magam. Főleg kardióval, biciklizéssel, futással. Persze nem végzek túl sok fizikai munkát, de a sok ülés nem tesz jót, muszáj mozogni. Figyelek magamra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15143648_auto_resized.jpg
origo.hu

Híres színésznők, akiket rengeteget látunk meztelenül - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15141063_auto_resized.jpg
metropol.hu

Ennek a csillagjegynek sürgősen javítania kellene a kommunikációján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15143246_auto_resized.jpg
vg.hu

Putyin elégedetlen az invázióval, kirúgta a tábornokát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15141607_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lesújtó hírt közöltek: hiába keltegették reggel, meghalt a népszerű színésznő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15142902_auto_resized.jpg
vg.hu

Betör a hideghullám Európába, és alaposan próbára teszi a spórolási kedvünket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8830_resized.jpg?avcount=1664070011
origo.hu

Kilógnak Vasvári Vivien dögös mellei - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15140970_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ti mit főztök a hétvégén? Recepteket ajánlunk őszi napsütés mellé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8801_resized.jpg?avcount=1664070011
origo.hu

Vállt vállnak vetve küzdenek hazai nagyvállalataink és ügyfeleik a fenntarthatóságért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15142540_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fresh Andi faképnél hagyta a férjét, habozás nélkül repülőre szállt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15143792_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megrázó helyszíni fotók érkeztek a kiskunhalasi tragédiáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15140707_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mit szól ehhez Tóth Andi? Lányok gyűrűjében kapták lencsevégre Marics Petit – fotó

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/hpI_k-_YNgzLRcJfdItRFHUN3cN-bH6i20u9WT4-ZoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdhZGRhZGFhMmVkYzQ2MGJiYTNkODI0NzJkNzgxYWE4.jpg
Árnyékkormány

Gyurcsány árnyékminisztere szerint túl sokat keresnek a magyarok

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/3mHPs_hN1sWwr8m6l9Sd7E7KPkzl0PRWs-uSJ0c51Ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA5ODdhMDUwMDJhNTRhNDk5NDY2NjVkMjYxNDZmNzVl.jpg
Emberrablás

Minden szülő rémálma: Elraboltak egy 3 éves kislányt a játszótérről