Aktuális

Kihagyhatatlan ajánlat: néhány zsák rohadó csontváz helye az Öné lehet azonnal

Bors

Létrehozva: 2016.10.30.

<p>Alabamában 2014-ben nyitottak újra egy mauzóleumot, amelyet most eladásra kínálnak.</p>

Forrás: abandonedsoutheast.com

Egy egykori sírásó Clyde Booth, akit szenvedélyesen érdekelt a halál utáni élet, 1992-ben nyitotta meg Bessemerben, Alabamában az Emlékdomb nevű mauzóleumot (Memorial Mound). Célja az volt, hogy az ősi indián temetkezési tradíciókat ötvözze modern eszközökkel. A halottakat zárt helyiségekben helyezték el, ahová a családtagok nem mehettek be, azonban hagyhattak ott virágokat, más emléktárgyakat. Ellenben a helyiségeket bekamerázták, így az elhunytakat akármikor meg lehetett nézni tévéképernyőkön át.

A létesítmény azonban mégsem ért el átütő sikert, 4 év után, 1996-ban csődbe ment. 2000-ig a gyászolók még látogathatták a létesítményt, akkor azonban végleg bezárta kapuit.

Booth 2009-ben meghalt. A hatóságok ennek ellenére még ezt követően is vártak 5 évet, s csak 2014-ben vizsgálták meg a helyet. Az eset bizarr érdekessége, hogy addig egy halom csontváz ott hevert össze-vissza, zsákban rohadva.

Az Emlékdombot most eladásra kínálják. Mielőtt bárki megijedne (vagy éppen fellelkesülne), a tetemeket azonban nem adják az ingatlanhoz. Azokat két évvel ezelőtt elszállították a helyi halottkémi hivatalba, hogy megállapítsák, kikről van szó.

A fotók tanulsága szerint egyébként maga a létesítmény egészen jó állapotban van, még nem ette meg az idő vasfoga. A koporsók például kifejezetten mutatósak még most is. Bár a beszámolók szerint korábban már jártak vandálok is a helyen, akik értékes, eladható dolgokat kerestek.

A helyiek úgy vélik, bár Booth jó szándékkal hozta létre az Emlékdombot, kissé dilettáns módon üzemeltette azt, ez is vezethetett a csődhöz. Állítólag néhány onnan 2014-ben előkerült tetem még azóta sem találta meg végső nyughelyét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek