Aktuális

Keresik az ország legjobb Csubakka-hangját

Bors

2016. október 20. csütörtök 11:30

<p>Csillagok háborúja-rajongók figyelem! Aki a legjobban ordít, vukijelmezt nyerhet!</p>

Forrás: AFP

Vicces versenyt hirdetett meg közösen a borsodi, a szabolcsi és a hajdú-bihari hírportál a héten. Nem mást keresnek ugyanis, mint azt az embert, aki a legjobban tudja utánozni Csubakka hangját. A versenyre online lehet jelentkezni. A boon.hu, a szon.hu vagy a haon.hu oldalon kell feltölteni a rögzített hangfájlokat. Az ötletgazdák anonimitást is garantálnak a jelentkezőknek, így aki esetleg szégyellné, milyen őrületes csubakkai képességekkel áldotta meg a sors, az is bátran, torka szakadtából pá­lyázhat. A jelentkezési határidő: október 24.

Bár minden felvétel meghallgatható lesz, a zsűri rostája után választhatja ki a közönség a tíz legjobb üvöltözés közül, hogy melyik legyen a győztes. A legügyesebb Csubakka-hangimitátor a dicsőség mellett egy vukijelmezt nyerhet.

Természetesen nem ez az első (és nyilván nem is az utolsó) különös hangutánzó verseny, amit kitaláltak hazánkban. 2002-ben például a néhai Sláger Rádió hirdetett Trabant-hangutánzó versenyt, a győztes Lorán Barnabás ekkor lett ismert, így kezdődött kabarés karrierje. Emellett kamionos és motoros-autós találkozókon is rendszeresen felbukkannak géphangutánzó megmérettetések. Az országos szarvasbőgő-bajnokságnak pedig igazi hagyományai vannak: idén már a 18. alkalommal rendezték meg.

A nagy Csillagok háborúja-rajongó Harsányi Levente remek ötletnek tartja a versenyt. Szerinte az emberek a hétköznapokban is képesek Csubakka módjára kiabálni, például amikor a lábukra ejtenek valamit.

– Az lenne a legjobb, ha a győztes hangját eljuttatnák Harrison Fordhoz, hogy vigye el a film készítőinek. Ezzel megmutathatnánk, hogy valakiből természetes módon is elő tud törni ez a hang – mondta Harsányi, aki amúgy nem tervezi, hogy nevez.

Így állították elő az eredeti üvöltést

Csubakka – vagy Csubi – a Csillagok háborúja filmeposz egyik ikonikus karaktere. Faji besorolása: vuki. A magas, szőrös, csapzott lény egyik fő jellegzetessége, hogy csakis artikulálatlan üvöltéssel tud kommunikálni a többiekkel, például a legjobb barátjának számító Han Solóval, akit Harrison Ford alakít.

A filmben hallható, eredeti üvöltéseket különböző állatok hangjaiból keverték össze, például medvékéből, tigrisekéből és tevékéből. A legtöbb alaphangot egy Tarik nevű feketemedve szolgáltatta a filmeseknek.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet