Aktuális

Egy airsoft fegyver miatt tartóztattak le két férfit Pesten

V. Zs. 

2016. október 28. péntek 17:30

Nagy erőkkel vonult ki a TEK és a rendőrség a Szövetség utcába péntek délelőtt. A hatóságok azt követően jelentek meg, miután bejelentés érkezett, hogy valaki pisztollyal hadonászik az egyik társasház gangján.

A kommandósok két fiatal férfit vettek őrizetbe és adtak át az intézkedő rendőröknek. A Bors munkatársai a helyszínre érve látták is, amint az egyik férfit bilincsbe verve viszik el. A rendőrség napközben ki is adott egy közleményt, amelyben azt írták, az előzetes vizsgálatok alapján egy airsoft pisztolyt foglalt le. Az airsoft fegyverek egyébként műanyaglövedékekkel működnek, ám megszólalásig hasonlítanak a valódi lőfegyverekre.

Emiatt nem meglepő, ha esetleg valamelyik lakó megijedt, mikor meglátta ezt a tárgyat valamelyik férfi kezében. A Szövetség utca 26. szám egyébként teljesen kihalt és csendes volt, miután a rendőrség elvonult onnan. Az őrizetbe vett fiatalok közvetlen szomszédai (egy idősebb házaspár) érdeklődésünkre elmondták, csak az egyik férfi lakott ott albérletben mellettük, a másikkal elvétve találkoztak. 

"Valamelyik egyetemre járt a fiatalember, hétvégente pedig sokszor hazautazott, valahova Szabolcs megyébe" – mesélte a nő, aki a nagy ijedtség miatt még nyugtatókat is bevett. Férje hozzátette: nem tapasztaltak mi vele kapcsolatban rosszat, ezért is lepődtek meg. "Persze jártak hozzá korabeli emberek, de hallani, látni sosem láttuk semmi különöset."

Kiemelte, a kommandósok két nyelven, hangosbemondón keresztül szólították fel őket arra, hogy jöjjenek ki a lakásból. A férj még azt is látta, hogy a két gyanúsított alsónadrágban volt, amikor elfogták őket. A hírek szerint a férfiak vitába keveredhettek és emiatt került elő a fegyver. Ennek ellentmond a szomszéd beszámolója, aki reggel 6 óta ébren volt, s a vékony falak ellenére semmilyen zajt vagy kiabálást nem tapasztalt.

Gyanús csomag a szomszédban

Érdekesség, hogy kicsivel arrébb, az Osvát utcában az esettel párhuzamosan szintén rendőri intézkedés zajlott. A rendőrség szóvivője megkeresésünkre arról tájékoztatott, hogy egy gyanús, elhagyott csomag miatt érkeztek a helyszínre és zárták le az utcát. Végül kiderült, hogy vaklárma volt az egész, a csomag tulajdonosa perceken belül megérkezett és tisztázta a helyzetet.

További cikkek

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Gyász

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Ez lehet az omikron legelső tünete, mutatjuk, mire figyelj fel

ripost.hu

Győzike nem tud leállni: Most G.w.M-nek üzent egy cifrát

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben

magyarnemzet.hu

„Visszataszító ilyet hallani egy közéleti szereplőtől”

kemma.hu

Május 1. úti gyalogosgázolás: megszólalt az édesanyjáért aggódó férfi

origo.hu

Egy nagyon apró laptop is lehet erős

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a francia válogatott a 2. félidőben átgázolt Montenegrón

vg.hu

Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter a pszichoterapeuta szerint

vg.hu

Eddig számít fertőzőnek, ha pozitív lett a Covid-tesztje

ripost.hu

Meglepő, mit mond Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

metropol.hu

Váratlan fordulat, ezt tette titokban Harry herceg és Károly

origo.hu

105 éve született Ernest Borgnine - képgaléria