Aktuális

A károsultak Tarsolynak: „Tönkretetted a családomat!”

Bors

2016. október 21. péntek 05:30

Hamvába holt rákgyógyszerfejlesztés, futballstadion, pénznyelő vállalkozások – erre szórták el Tarsolyék a kisbefektetők pénzét. Forrtak az indulatok a Quaestor-per tárgyalásán.

„Tönkretetted a családomat!” – kiáltott oda a vezetőszáron kísért Tarsoly Csabának a Quaestor-ügy egyik károsultja tegnap, amikor a cégcsoport egykori vezetője megérkezett a Fővárosi Törvényszékre. Tarsolyt és társait 5458 rendbeli csalással és sikkasztással vádolják mintegy 77 milliárd forint értékben. Az ügynek harmincezer sértettje van, de jelentős részüket már részben kártalanították.

– 18 milliót fektettem be, de még adósak 4,5 millióval – mondta a Borsnak Judit, aki nagyjából két tucat társával a per minden tárgyalásán ott van. Többen egyenpólóban voltak, rajta egy lángoló Q betűvel. Judit elmondta, azért bízott a Quaestor-kötvényekben, mert a magas hozamok mellett megbízhatónak tűntek, hiszen Tarsoly számos vezető politikussal mutatkozott együtt. – Barátságosak és készségesek voltak az ügyfelekkel, telefonon rendszeresen hívtak minket, törődtek velünk – mondta egy másik károsult.

Judit hozzátette: a Quaestor 2015. március 9-én dőlt be, de még február 22-én is azzal nyugtatták, hogy biztonságban van a pénze. Az előzetes letartóztatásban láthatóan megtört, lefogyott Tarsoly a papírjaiba temetkezve hallgatta, ahogy lejátszották a videón rögzített vallomását. A férfi látszólag meggyőződéssel beszélt arról, hogy azért fektettek egy rakás, utóbb veszteségesnek bizonyult vállalkozásba, mert vissza akarták fizetni a kötvényesek pénzét. Büszkén mesélte például, hogy csak 6,5 milliárd forintba került a Győri ETO futballstadionja, pedig az Orbán-kormány sokkal drágábban épített stadionokat. Szóba került még egy bedőlt rákgyógyszer-fejlesztés is, amiben neves hazai szakemberek vettek részt. Tarsoly szerint nem ő, hanem a 2008-as válság tehet róla, hogy minden pénzt elbuktak.    

További cikkek

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Pedofil

7 éves kora óta zaklatta lányát a horrorapa, közös gyerekük is született

Ez is érdekelhet

bama.hu

Torlódás várható - baleset történt kedd reggel Szentlászlón

888.hu

Orbán hatalmáról álmodoznak baloldali provokátorok

travelo.hu

Kipróbáltuk: Az Illúziók Múzeumában jártunk - Felkavaró élmény volt

szon.hu

Nagy bejelentést tett a polgármester: Nyíregyháza hamarosan történelmet írhat!

origo.hu

Megint eltűnhet egy népszerű, emblematikus állat

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Magunknak és sok mindenki másnak is csalódást okoztunk – Marguc

origo.hu

Új fővárost szavaztak meg egy 273 milliós országnak

borsonline.hu

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

vg.hu

Leölik a hörcsögöket Hongkongban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 18.: fontos kérdéseknek a végére teszünk pontot, lelkileg megújulunk

origo.hu

Szédületes Toyota Yaris mutatkozott be, nincs ma ennél eszelősebb kisautó