Aktuális

Kopetka szállította az ausztrálok első öttusaaranyát

Bors

2016. szeptember 8. csütörtök 10:15

Habár öttusázóink érem nélkül zártak Rióban, az ausztrál Chloé Esposito női aranyérmében a  magyar Kopetka Béla vívóedző keze munkája vastagon benne van.

Forrás: Fejér Bálint

A volt ausztrál öttusázó, Daniel Esposito – egy régi sporttársa ajánlására – két éve kereste meg azzal Kopetkát, hogy vállalja el gyermekei, a szintén ezt a sportágat űző Chloé és Max vívásoktatását.

– Budapesten béreltek lakást, az apuka az úszó-, futó- és lövőedzéseket irányította, én pedig a vívóedzőjük lettem – eleveníti fel a kapcsolat kezdetét Kopetka. Szerepe megkérdőjelezhetetlen, mivel a vívás ma is az öttusa kulcsszáma.

– Ez így van, és éppen ez volt Chloé leggyengébb tusája. Londonban hetedik lett, jó volt a kombinált számban, de a vívásán javítani kellett, mert ötven- százalékos teljesítményre sosem volt képes. Igaz, az alapok megvoltak, a Sydney-ben élő, egykori junior világbajnok öttusázó, Pethő László volt a mestere. Inkább a repertoárját kellett bővíteni, a hegybiztonságát javítani, illetve kicsit pszichológus is voltam mellette. Erre azért volt szükség, mert Chloé kudarckerülőként félt a vívástól, hogy azzal mindent elront, így viszont nem lehet versenyezni.

– Amikor júniusban megnyerte a nyílt magyar bajnokságot, méghozzá úgy, hogy a vívásban a legjobb volt, holott korábban sosem nyerte meg ezt a számot, bevallom, nem is nagyon örültem. Féltem, hogy „kivívta” magát az olimpia előtt. Szerencsére nem így történt! Kopetka az olimpia után köszönő levelet kapott Chloétól, aki megírta, hogy esküvője után, novemberben újból eljönnek Magyarországra, majd akkor ejtenek szót a folytatásról. Az, hogy a riói olimpián négy olyan érem született, amelyhez Kopetka Bélának köze van, bizonyára némi elégtételt jelent a mesternek, aki hét év angliai, négy év németországi edzősködés, majd három év munkanélküliség után a honvédos öttusázók vívóedzőjeként nevelheti az újabb bajnokokat.    füredi  

További cikkek

Szörnyűség

Kislányával együtt elraboltak és megerőszakoltak egy kaposvári nőt

Szexi

Letapasztotta a mellbimbóit, így már nem tiltja le az Insta Barbit

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Nem búslakodik az Exatlon kiesője: tűzpiros bikiniben mutatta meg a testét

ripost.hu

Már nem kell sokat várni, ekkor ér Magyarországra a havazás

she.life.hu

Másfél éve nincs pasim. Mégis, hogyan kaphattam hüvelygombát?

boon.hu

Puskalövések és autós üldözés Borsodban

origo.hu

Kiderült, melyik a világ legerősebb paprikája

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely: Sz…rok rá, mi van a hangfelvételeken + videó

nemzetisport.hu

FTC: bejelentették a nigériai csatár szerződtetését – hivatalos

nemzetisport.hu

FIFA-gála: Messi, Szalah vagy Lewandowski örülhet? – élőben az NSO-n!

origo.hu

Szédületes Toyota Yaris mutatkozott be, nincs ma ennél eszelősebb kisautó