Aktuális

Tart a titkolózás az ételmérgezés-ügyben

Bors

2016. augusztus 8. hétfő 14:30

258 gyerek tömeges ételmérgezéséről adott hírt a sajtó, még május elején, az óbudai Béres József iskolában történtek után.

Az illetékes kormányhivatal vizsgálatot indított, az étkezést biztosító HunGast pedig közleményt adott ki, mely szerint mindent rendben talált a saját belső ellenőrzésük. A III. kerület alpolgármestere, Puskás Péter akkor azt nyilatkozta, a későbbiekben, ha tisztázódott az ügy, megteszi a kellő lépéseket. Nos, azóta jogerősen is bebizonyosodott, hogy ételmérgezés történt Óbudán.

A Pest Megyei Kormányhivatal megerősítette, hogy a másodfokú hatóság helybenhagyta az elsőfokú döntést, ami kimondta, hogy súlyosan hibázott a György Tamás által jegyzett HunGast csoporthoz tartozó Gyermekmenza Kft., amely a diákoknak olyan ebédet főzött, hogy attól tömegesen megbetegedtek.

A Pest Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági, növény- és talajvédelmi főosztálya közölte: megállapíttották, hogy a főzőkonyhában elkészített hús nem kapott kellő mértékű és idejű hőkezelést, vagyis nem sütötték át eléggé.

A kerület sajtóosztálya szerint számukra a legfontosabb, hogy a gyermekek elégedettek legyenek az étellel és jóízűen fogyasszák azt, hozzájuk nem érkezett semmilyen panasz, sőt, jók a visszajelzések.

Majd azzal zárták közleményüket: „Részünkről lezártnak tekintjük az ügyet. Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatala saját hatáskörében megtette a szükséges intézkedéseket.” 

Hogy mik lehetnek ezek a lépések, nem tudni. Az önkormányzat és a cég közötti szerződés lehetővé tesz rendkívüli felmondást, ha a szolgáltató az illetékes hatóság által megállapítottan a közegészségügyi előírásokat megszegi, (...) és a számára előírt helyesbítő tevékenységeket határidőre nem javítja ki.”

Az ételmérgezés kimerítheti ennek fogalmát, s nem tudni, mit javított ki a cég. Különös, hogy a HunGast először a hatóság vizsgálatában keresett hibát, mert az nem megalapozott - ami azóta már jogerőre emelkedett... Kérdés: kinek az érdekeit védi a III. kerületi önkormányzat?

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

life.hu

Tesztelték, mennyire hatásos a Szputnyik V az omikronnal szemben: ez lett az eredmény

ripost.hu

Megszólalt a orvos: ez az omikron 9 tünete, ami kifejezetten az oltottaknál jelentkezik

life.hu

Anyaszült meztelenül terpeszt a tetovált pornós, aki imádja az alacsony pasikat - Fotó (18+)

mandiner.hu

Itt az eszköz, ami hatásos a covid ellen is – Csókay András idegsebész küzd a hazai elfogadásáért

szon.hu

Halálos baleset Nyíregyháza és Nagykálló között

nemzetisport.hu

Videó: a furcsán futó matematikus bíró elvitte a show-t az Afrika-kupán

vg.hu

Februártól kötelező a koronavírus elleni oltás Ausztriában

mandiner.hu

Úgy tűnik, az ellenzéknek nem lesz köztársaságielnök-jelöltje

borsonline.hu

Hiába luxus élet: Több milliós adóssággal hagyta ott a családját G.w.M

ripost.hu

Kulcsár Edináék válása: Csuti édesanyja összeomlott a hírek hallatán

origo.hu

Őrizetbe vették a legismertebb francia LMBTQ-szervezet alapítóját és élettársát szexuális erőszak miatt