Aktuális

Minisztériumi költések: 690 000 forintért űzték el a stresszt

Bors

2016. augusztus 24. szerda 09:30

<p>Havi 3,5 millió forintot költött 7 hónapon keresztül vendéglátásra és ajándékokra egy állami pénzalap, a bezárásra ítélt Herman Ottó Intézet vezetői pedig stresszkezelésre jártak nettó 690 ezer forintért. </p>

Reprezentációs költségként – azaz vendégeknek kínált ételre, italra, ajándékokra és szállásra – tavaly december és idén június között már eddig is elképesztő összeget, 2,6 milliárd forintot számoltak el a kormány minisztériumai, de a legfurcsább tételt a Miniszterelnökség táblázatai rejtik. Az MSZP-s Mesterházy Attila által kikért adatokból kiderül, a Lázár János vezette tárcához tartozó Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. – amely a határon túli magyarság támogatásával foglalkozik, pályázati pénzeket és ösztöndíjakat oszt – alig 7 hónap alatt 24,5 milliós reprezentációt számolt el.

Ez napi 117 ezer forintot jelent, ami egy komolyabb partihoz talán kevésnek tűnik, de nem is erre számítunk egy állami pénzalapnál. Az utánuk következő Széchenyi Programiroda furcsamód már 14,7 millióval beérte. A Belügyminisztériumnál is találtunk érdekességet: az illegális migrációval viaskodó Bevándorlási és Állampolgári Hivatalnak 17,7 milliót sikerült elköltenie vendéglátásra.

Csípős

Csak az ország javára válhat, hogy az állami intézményekben oldják a stresszt és jókat esznek-isznak. De akkor karácsonyig már egy szót se! Molnár Richárd

Közhely, hogy politikusaink beszédkészsége sok esetben fejlesztésre szorul. Nem véletlen, hogy kommunikációs tanácsadásra is sokat költöttek a tárcák. A Fazekas Sándor vezette Földművelésügyi Minisztérium csak a tárca 13 vezetőjének képzésére költött 15,2 milliót. A tárca elárulta, a tananyagban szerepelt a hatékony kérdezéstechnika, önérvényesítés és az aktív hallgatás is.

A tárca egyik háttérintézményében, a jövőre bezárásra kerülő Herman Ottó Intézetben viszont 26 fő szorult stresszkezelési és vezetői tréningre. Az egynapos képzés nettó 690 ezer forintba került. Ez bruttó 873 ezer forintot jelent. 

További cikkek

Gyilkosság

Brutális: Kislánya szeme láttára késelte meg barátnője a kétgyermekes apát

FÖLD

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: győzött Izland – így juthatnak tovább a mieink

metropol.hu

Meghökkentő fejlemény: Kulcsár Edina új szerelme is elhagyta a családját

origo.hu

Elképesztő Toyota Yaris érkezik, ez már szinte közúti versenyautó

magyarnemzet.hu

Nagyon kiosztotta az ellenzéket az ismert baloldali szociológus

sonline.hu

Holttestet találtak a somogygeszti erdőben a vadászok

origo.hu

Pusztulásra ítéltek egy hálóba gabalyodott hosszúszárnyú bálnát

nemzetisport.hu

Anglia: egy PL-klub féléves szerződést kínált Eriksennek – sajtóhír

origo.hu

Ez történik most a Szuezi-csatornában ott, ahol az Ever Given tavaly keresztbe fordult

szon.hu

Megrázó képek - szörnyű dolog történt ma délelőtt a Széna téren

vg.hu

Négy évre rács mögé került a magyar titkosügynök

vg.hu

Letartóztatták azt az ápolónőt, akit azzal vádolnak, hogy csak imitálta az oltás beadását

origo.hu

Minden korábbi rekord megdőlt a luxusautók eladásában Magyarországon