Aktuális

Titokban írt levelet az életét megmentő orvosnak a kis Fanni

BLN

2016. július 10. vasárnap 09:30

<p>Könnyekig meghatotta a miskolci orvost Fanni, a 9 éves kislány köszönő levele, amit súlyos műtétje után, hálája jeléül írt. </p>

„Életre szóló ba­rátságot kötöttem kis betegemmel. Sok levelet kaptam már, de ilyet még nem. Nem vagyok túl szentimentális, de küzdöttem a könnyeimmel. Amíg a jó Isten engedi, végigkísérem a gyógyulásod!” – érzékenyült el a Facebookon a Borsod megyei kórház fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti osztályának orvosa a berettyóújfalui kislány szívhez szóló köszönetére. A 9 éves Vigh Fannit súlyos daganattal operálták. Az életét köszönheti a műtétnek, hiszen máshol nem vállalták komplikált esetét.

– Fannit egy nagyon ritka tu­mor támadta meg, ami a nyaki ütőerét és az agy ereinek egy részét érintette. Egy mandulagyulladás során, 2014 no­vemberében észleltek nála duzzanatot, amit először egy na­gyobb nyirokcsomónak gondoltak. Az orvosok a laborvizsgála­tok, az ultrahang után is csak találgattak, mi lehet. Májusban aztán megműtötték Fannit Debrecenben, de csak nyirokcsomókat távolítottak el. Mélyebbre nem tudtak menni, túl vérzékeny volt. A műtét után derült ki, hogy a bent maradt rész agresszíven növekszik – számolt be kálváriá­jukról a Borsnak Fanni édesanyja, Szilvia. Eszköz- és szakember­hiány miatt ott és Budapesten sem vállalták a komoly beavatkozást. Ám az idő vészesen telt.

– Nem tudtam belenyugodni. Az időhúzás közben az érdaganat egyre jobban nőtt. Egy rossz mozdulat, és a kislányom belehal – mondta az édesanya. Miskolcra a házi gyermekorvosuk révén jutottak el, ahol azonnal vállalták Fanni kockázatos esetét. Az ag­godalommal teli tizenhat hónap után ez óriási reményt jelentett. Az orvoscsapat precíz, órára, percre lebontott műtéti tervet készített. Maguk is életük egyik legnagyobb kihívásának tekintették, és június 14-én sikeresen eltávolították a 8x6x3 centis tumort.

– Amíg élünk, hálásak leszünk a miskolci kórháznak. Óriási erőt kaptunk a falutól, mindenki a lányomért imádkozott, és bár nem járhatott iskolába, a tanárok rengeteget foglalkoztak vele. Fanni számára új élet kezdődhet. Mindig imádta a focit, az úszást és nagyon rég játszhatott már úgy, ahogy a többi gyerek. De ennek vége, újra teljes életet élhet. A műtét után azt mondta, ha megnő, ő is olyan jó ember lesz, mint a doktor bácsi, immár ő a példaképe. És nem fél többé a fehér köpenytől – mosolyodik el Szilvia.

További cikkek

Időjárás

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat