Aktuális

Megszólaltak a szervezők a Balaton Soundon történt botránnyal kapcsolatban

Bors

Létrehozva: 2016.07.14.

<p>Sokat írtunk a Balaton Soundon rosszul lett és cserben hagyott lányokról. Most a fesztivál szervezői is közleményt adtak ki. </p>

Az esemény Facebook-oldalán posztolt nyílt levelet változtatás nélkül közöljük: 

Kedves Közönségünk!

Amint arról bizonyára értesültetek, július 9-én, a Balaton Sound szombati napján a Nagyszínpad backstage-ében a DVBBS nevű produkció behívott vendégei közül többen, méltatlan és egyelőre tisztázatlan körülmények között rosszul lettek és orvosi, illetve kórházi ellátásra szorultak. Rájuk a DVBBS távozása után találtak rá kollégáink. (Fontos megjegyeznünk, hogy a backstage egy zárt terület, ahová kizárólag a szervezők, a fellépő produkciók, illetve azok vendégei léphetnek be.)

Mind szervezői, mind emberi szempontból elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy ilyen eset előfordulhatott, emiatt a DVBBS idei Sziget Fesztiválra tervezett fellépését lemondtuk.

Az események helyszínét a rendőrség átvizsgálta, több jelenlévőt tanúként hallgatott meg. A rendőrség mai megkeresése szerint a történtek kapcsán szexuális erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás. 

Az elmúlt napokban rengeteg hír, vélemény és spekuláció jelent meg a sajtóban és a közösségi oldalakon az üggyel kapcsolatban, miközben a tények teljes felderítése jelenleg is folyamatban van. Mindez megerősít minket abban, hogy a DVBBS augusztusi fellépése a Szigeten nem vállalható. A koncert lemondása természetesen nem jelent – nem is jelenthet – állásfoglalást abban a kérdésben, hogy a történtekért az előadókat terheli-e jogi felelősség, hiszen az események ilyen értelmű tisztázása kizárólag a rendőrség kompetenciájába tartozik.

A folyamatban lévő eljárásra tekintettel a rendezvényen történteket a továbbiakban nem kívánjuk kommentálni, azonban fontosnak éreztük, hogy ezeket az információkat megoszthassuk Veletek és az érdeklődő nagyközönséggel.

Együttérzünk a lányokkal, mielőbbi felépülésüket kívánjuk!

Szeretettel: a Balaton Sound szervezői

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek