Aktuális

Ez aztán a szemétség! 100 dollárt kapott, miután kedvesen visszadott 187 ezret

Bors

2016. július 6. szerda 19:00

Sokan mondják a taxisofőrnek, hogy meg kellett volna tartania a pénzt, ennek ellenére ő ma is visszaadná.

Azt hittem ad 500 dollárt, vagy ezret, esetleg egy köteget belőle– mondta Raymond (Buzzy) MacCausland taxisofőr, miután az egyik kuncsaftjának visszaadta az ottflejtett 187 ezer dollárját, 53,5 millió forintját. De nem, összesen 100 dollárt kapott érte.

MacCausland egy hajléktalan férfit szállított az autójában, aki éppen megkapta az örökségét, miután hat hónapig élt egy menekültszállón – emlékezett vissza a 72 éves bostoni sofőr.

A férfit egy hotelnél rakta ki, MaCausland csak később vette észre, hogy otthagyott egy pénzzel teli táskát. Belenézett a hátizsákba, hátha megtalálja benne a férfi nevét, de helyette egy csomó 50 és 100 dolláros biankót talált. A taxis a Daily News-nak azt mondta: „még sose láttam egy helyen ennyi pént”.

Hirtelen három gondolat futott át a fején. Az egyik, hogy a férfi veszélyes lehet, ha utánaviszi a pénzt. A másik, hogy megtartja a táskát, és hazavezet.

Végül a harmadik lehetőséget választotta: a rendőrségre hajtott.

Így végül a pénz visszakerült a jogos tulajdonosához. Aki viszont nem volt túl nagylelkű: a megtalálónak mindössze 100 dollárt adott. Pedig a taxis még visszaszállította a férfit újra a hoteléhez is. Bár ekkor MacCausland azt gondolta magában: „bárcsak megint elfeledkezne a pénzről a tuajdonosa”.

„Nem vagyok biztos, hogy még egyszer megtörténik velem valami hasonló” – mondta a taxis. Nem véletlenül: nagyjából 30 éve talált már egy 10 ezer dollárt rejtő pénztárcát a repülőtéren. A tárca tulajdonosa még fukarabb volt, egy fillért (centet) sem adott neki.

Noha sokan mondják az ismerősei közül MacCauslandnak, hogy meg kellett volna tartania a pénzkötegeket, a férfi ugyanúgy tenne, ahogy tett, és visszaadná a tulajdonosának, akkor is, ha tudja, hogy nem lesz nagy köszönet érte. Pedig tudná mire költeni, 50 éve taxis, és nem dúslakodik a földi javakban.

A Boston Globe-nak megszólalt a pénzét elveszítő férfi is, noha csak névtelenül. Mint mesélte, egy pillanatra megijedt, hogy elvesztette a táskáját, de aztán megnyugodott, mert tudta, a taxisofőr becsületes, és visszaadja neki a pénzét.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

origo.hu

Súlyos autóbalesetet okozott Arnold Schwarzenegger - fotók

borsonline.hu

Egy hónapja fagyoskodik tíz vásárhelyi család: se meleg víz, se fűtés

she.life.hu

Olyan régóta vagyok egyedül, hogy már nem emlékszem, milyen párkapcsolatban élni

teol.hu

Mit tegyünk, hogy ne fagyjon be kedvenceink ivóvize?

origo.hu

Megtalálták az okát, hogy miért nem nőnek az égig a fák

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Steins Máthé Dominikot, a magyar szurkolók a hollandokat dicsérték

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

mandiner.hu

Parlamenti önéletrajzával szemben a jelek szerint nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak

metropol.hu

Átlépte a határt! Tóth Andi elnézést kért az egyik posztja miatt

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?