Aktuális

Kutyatámadás: visszavarrták Bence letépett fülét 18+ fotók

Bors

2016. április 21. csütörtök 09:30

Sikerült visszavarrni a hódmezővásárhelyi kutyatámadás 6 éves áldozatának fülét. Bence szépen gyógyul, a staffordshire terrier gazdája azt mondja: nem érti a támadás okát, többször egy ágyban aludt kutyájával.

Egy hatéves kisfiú fülét harapta le minden előzmény nélkül az a kutya, amely szilveszterkor Makón egy földön fekvő emberre támadt. Akkor az állatvédők országos összefogása mentette meg Cézárt az elaltatástól – írja a Délmagyarország. A lapnak nyilatkozott az állat gazdája, Juhász Gyula, aki börtönt is kaphat a történtek miatt.

– Bence az anyukájával, a nevelőapjával és a kistestvérével járt nálam vasárnap délután. A kisfiú letenyerelt a földre, Cézár akkor ugrott neki, és leharapta a bal fülét. Nem volt a támadásnak semmi előzménye, még egy hangos szó sem. Cézár az elmúlt hónapokban mindenkivel barátságos volt. A télen sokszor aludt velem az ágyban. Bencével is legalább ötször találkozott. Nem értem, miért támadt. A gyerek füle leesett a földre. Felkaptam, egy tiszta zacskóba tettem és beraktam a mélyhűtőbe. Közben hívtam a mentőket. Bence olyan sokkot kapott, hogy szinte még sírni is elfelejtett – idézte fel a 29 éves férfi a borzalmas pillanatokat. Cézár otthoni ka­ranténban van. – Kettős érzésem van. Nagyon ha­ragszom rá a történtek miatt, de szeretem is. Ez azonban nem mentség. Többé nem tudok megbízni benne. Úgy látom, az lesz a legjobb, ha elaltatják – mondta a gazda.

Jó hír, hogy Bence fülét sikeresen visszavarrták az orvosok a Szegedi Tudományegyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján. A kisfiú a körülményekhez képest jól viseli az őt ért traumát, most már sokat beszélget és mo­solyog. A műtétet Iván László egyetemi docens végezte, szerinte kulcsfontosságú, hogy a leharapott szerv hűtött állapotban és gyorsan eljutott hozzájuk. A do­cens úgy vélekedett, hogy leszakadt szervek esetén a legfontosabb, hogy a baleset után két, két és fél órával elkezdődjön a műtét. A kétórás operáció során kiegyenesítették a roncsolt porcállományt és visszavarrták a fület. A jelek egyelőre biztatóak, a hétvégére kiderül, minden rendben lesz-e.

Keressük meg a leszakadt testrést!

Ha baleset során egy testrész vagy annak darabja leszakad, a legfontosabb, hogy azt megkeressük. Ahhoz, hogy a visszavarrás után is megőrizze működőképességét, elengedhetetlen, hogy a szállítás során hűtsük. A fagyás veszélye miatt ne tegyük direkt módon jégre, lehetőleg becsomagolva helyezzük mellé. Ha nincs jég, megteszi bármilyen fagyasztott termék.

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Sztrók

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

Ez is érdekelhet

vg.hu

Hatékonyabb lehet az omikron ellen a Szputnyik a Pfizernél

ripost.hu

Ez az 5 leggyakoribb omikron tünet a gyerekeknél, amit minden szülőnek ismernie kell

origo.hu

Egymás után veszi a százmilliós autókat a baloldali milliárdos Bige László és fia

vg.hu

Koronavírussal került kórházba Kunhalmi Ágnes

kemma.hu

Rendőrségi fotón ismerték fel magukat a tatabányai tinik, azonnal feladták magukat

origo.hu

Nagy a baj a NASA szerint: bármikor becsapódhat egy aszteroida a Földbe

nemzetisport.hu

Női kézi: rejtett kamerákat találtak egy német csapat öltözőjében

origo.hu

A kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Autoliv autóipari vállalattal

borsonline.hu

Most közölték a meteorológusok: rettenetes, ami mindjárt átvonul az országon

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a koronavírusos francia játékos kiszökött a szegedi karanténból – sajtóhír

mandiner.hu

Franciaországban februárban fokozatosan feloldják a korlátozásokat

origo.hu

Már Magyarországon is rendelhető az új Opel Astra, az árától hanyatt fog esni