Aktuális

Vivien nagyapja: „Rohadjon meg az unokám gyilkosa!”

H. Á.

Létrehozva: 2016.03.14.

Nem csitulnak az indulatok a március 5-én megölt Majoros Vivien ügyében. A 20 éves lány családja nem tudja feldolgozni a felfoghatatlant, István, a nagypapa pedig egyenesen azt kívánja: bárcsak meg se született volna a gyilkossággal gyanúsított K. Bálint.

„Rohadt volna meg az édesanyja méhében ez a féreg, aki elvette az unokám életét!” – írta a gyilkossággal gyanúsított K. Bálint Facebook-oldalára a megölt Vivien nagyapja, István. Mindez azért vált láthatóvá bárki számára, mert a hétvégén egy számítógépes hacker feltörte a fiú odalát, így már nem csak Bálint ismerősei olvashatják az üzeneteket.

A nagypapát szemmel láthatóan nagyon megviselték a történtek: profilképét Vivien fotójára cserélte, és több bejegyzésében is arról ír, hogy nem tudja felfogni a történteket. „Állandóan róla beszélünk és róla ál­modunk” – írja egy másik be­jegyzésében, K. Bálintot pe­dig több alkalommal is az idézett fé­reg jelzővel illeti. Kerestük Istvánt, de azt üzente: nem tudna most higgadtan nyilatkozni, talán majd a temetés után. 

A család fájdalma érthető, hiszen K. Bálint tette nemcsak brutális, de aljas is volt. Vivien március 4-én, pénteken ment el egy születésnapot ünnepelni a fővárosi Népligetben található szórakozóhelyre. Szombat hajnalban látták utoljára: egy térfigyelő kamera rögzítette, ahogy telefonál a klub előtt. Ekkor még nem tudhattuk, de a lány épp későbbi gyilkosát, K. Bálintot hívta.

A fiú iskolai osztálytársa, diákkori szerelme volt, aki kocsival ment Vivienért. Bálint egy vadásztőrrel tizenháromszor szúrta meg Vivient, majd a holttestet egy Dabas környéki erdős területre húzta, ahol gallyakkal, falevelekkel és a kabátjával lefedte. Ezután országos keresés indult Vivien után, a lány családja, barátai több felhívást is közzétettek. Ezeket Bálint is megosztotta a neten, hogy elterelje magáról a gyanút. A rendőrség csak napokkal később, múlt csütörtökön jelentette be, hogy megtalálták Vivien holttestét és letartóztatták Bálintot, aki azóta már előzetesbe is került.

A meggyilkolt lány családja azóta sem ocsúdott fel. Édesanyja, Gyöngyi azóta alig alszik, de Bálint viselkedését ő sem tudja mire vélni.

– Szóhoz sem jutok attól, hogy viselkedik a lányom gyilkosa – utalt arra, hogy Bálint a bíróságon középső ujját mutatva beintett. – A fiú családja azóta sem keresett fel minket, hogy bocsánatot kérjenek, bár őszintén szólva nem is tudom, hogyan reagálnánk, ha egyszer csak bekopognának. A férjem talán nem is engedné, hogy bejöjjenek, én sem várom el, hogy részvétet nyilvánítsanak – mondja fakó hangon.

Gyöngyi azt is elárulta a Borsnak, hogy a lányáról szóló híreket képtelen elolvasni, csak a címeket nézi meg, de nem kattint rájuk.

– Arra is hiába próbáltam magam rávenni, hogy elolvassam a lányom facebookos üzeneteit. Egyszerűen nem megy...

Jegyzetünk itt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek