Aktuális

Testvérgyilkos tini: Lássuk, ma van-e a szerencsenapod

Bors

Létrehozva: 2016.03.04.

Sírva fakadt a 17 éves srác, amikor a bíró kihirdette az ítéletet.

Sokkoló eset végére tett pontot a michigani bíróság szerdán: a most 17 éves Riley Spitler 2014. december 15-én besétált bátyja szobájába, a mellkasához emelt egy töltött fegyvert, majd, mielőtt meghúzta volna a ravaszt, a következőt mondta: „Lássuk, ma van-e a szerencsenapod!”

Mint utólag a hatóságoknak elmondta, nem akarta kivégezni testvérét, Patrickot. Csak viccelt: nem gondolta, hogy a fegyver töltve van, és tényleg el fog sülni. Mint később kiderült, a végzetes lövés előtt a tini marihuánát szívott.

A bíróság januárban mondta bűnösnek találta szándékos emberölés vétségével a fiút - ítéletét azonban csak szerdán szabták ki. Noha Patrick és Riley apja, Brian Spitler enyhe ítéletet kért, a bíró egész másképp látta az esetet, mint a szülő. „Megértem, hogy Riley-t meg kell büntetni meggondolatlan tette miatt, de mégiscsak az apja vagyok, és nem akarom elveszíteni még egy fiamat” - mondta az apa az eheti meghallgatáson.

„A fiatalok, akik hallanak az esetről, nem olvashatják, hogy három vagy négy évet kapott azért, amit tett. Ami a testvérével történt, tragédia. De itt nem a Spitler család az áldozat, hanem az egész közösség” - indokolta ítéletét a bíró, aki végül 40 év börtönbüntetésre ítélte a fiút, azzal a kiegészítéssel, hogy leghamarabb 20 év letöltése után bocsátható szabadlábra.

Riley az ítélet kihirdetése után sírva fakadt - számolt be az esetről a New York Daily News.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek