Aktuális

Autóba rejtett bomba robbant Berlinben

Bors

Létrehozva: 2016.03.15.

Az embereket felszólították, hogy maradjanak otthon.

Legalább egy ember, a sofőr meghalt a német főváros nyugati részén, Charlottenburg kerületben, amikor kedd reggel bomba robbant egy autóban, írják a német lapok. A robbantásban az autó teljesen megsemmisült, az ajtón és a padlón is vérnyomok vannak. Több méteren keresztül autóalkatrészek hevernek szanaszét a földön.

A rendőrség megerősítette, hogy robbanószer lépett működésbe (valószínűleg idő előtt, a főváros központja felé tartva, menet közben), és azonnal elkezdtél átvizsgálni az autót, találnak-e további veszélyes anyagot. A környéken élőket felszólították, hogy zárják be az ablakokat, és húzódjanak lakásaiknak az utcától távolabbi részeibe. Fél tizenkettő körül azután közölték, több robbanó anyagot nem találtak.

Az eset kivizsgálását egy gyilkossági csoport irányítja.

A Der Tagesspiegel című berlini lap szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az autóban csak a sofőr, egy férfi utazott, aki a robbanás után még ki tudta szabadítani magát a roncsok közül, de a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Bild című lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a robbantásos merénylet nem terrortámadás volt, hanem valószínűleg szervezett bűnözői csoportok közötti leszámolás állhat a háttérben, amit a rendőrség is megerősített később.

A Berliner Zeitung információja szerint az áldozat a 43 éves török származású Mesut T., aki már drogkereskedelem miatt volt börtönben. A rendőrség szerint az áldozat valószínűleg megsértette az úgynevezett kábítószer-törvényt, hamis pénzzel és szerencsejátékkal is foglalkozott, a terrorista hátteret kizárták.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek