Legutóbb tavaly tölthetett el pár hetet szabadlábon, amikor betegsége miatt felfüggesztették a büntetését. Stadler 83 éves édesanyja szerint fia, ahogy kicsit jobban lett, máris evett a kedvenc ételéből.
– Voltak a haverjaival Akasztón, aztán előkerült a birkapörkölt. Az orvosok korábban a lelkére kötötték, hogy nehéz ételeket ne egyen, és utólag be is vallotta: nem esett neki jól, fájt a hasa – mondta akkor a Borsnak Krisztina asszony.
Ennek ellenére Stadler gyakran ábrándozik a birkapörköltről.
– Februárban szabadulok. Az első dolgom lesz elmenni a kedvenc csárdámba, ahol bográcsban főznek nekem birkapörköltet. Jó lesz – mondta a Borsnak az akasztói vállalkozó.
Hozzávalók 6 személyre (kb. 4000 Ft)
1-1,5 kg birkahús, 15 dkg zsír vagy olaj, 3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom
só, pirospaprika, cseresznyepaprika, vörösbor
A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A felaprított vöröshagymát zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel vagy ízlés szerint vörösborral, megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.