Aktuális

Stadler kedvence a birkapörkölt

Bors

Létrehozva: 2015.11.15.

A jelenleg börtönbüntetését töltő Stadler József már alig várja a szabadulást, hogy megint ehessen egy igazi, jóféle birkapörköltet.

Legutóbb tavaly tölthetett el pár hetet szabadlábon, amikor betegsége miatt felfüggesztették a büntetését. Stadler 83 éves édesanyja szerint fia, ahogy kicsit jobban lett, máris evett a kedvenc ételéből.

– Voltak a haverjaival Akasztón, aztán előkerült a birkapörkölt. Az orvosok korábban a lelkére kötötték, hogy nehéz ételeket ne egyen, és utólag be is vallotta: nem esett neki jól, fájt a hasa – mondta akkor a Borsnak Krisztina asszony.

Ennek ellenére Stadler gyakran ábrándozik a birkapörköltről.

– Februárban szabadulok. Az első dolgom lesz elmenni a kedvenc csárdámba, ahol bográcsban főznek nekem birkapörköltet. Jó lesz – mondta a Borsnak az akasztói vállalkozó. 

Birkapörkölt Stadler-módra, főtt krumplival­­

Hozzávalók 6 személyre (kb. 4000 Ft)
1-1,5 kg birkahús, 15 dkg zsír vagy olaj, 3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom
só, pirospaprika, cseresznyepaprika, vörösbor

A húst megmossuk, a faggyús részt eltávolítjuk, majd felkockázzuk. A felaprított vöröshagymát zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felkockázott húst, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel vagy ízlés szerint vörösborral, megsózzuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, esetleg egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk. Sós vízben főtt burgonyával tá­laljuk.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek