Aktuális

Rezesová lánya beleőrül édesanyja hiányába

Ny. A.

Létrehozva: 2015.11.05.

Alexandra és húga, Ella havonta egyszer egy órára láthatja Rezesovát, de a lányoknak a látogatási idő inkább trauma.

Kritikus korba lépett Eva Rezesová idősebbik lánya, Alexandra, aki idén ünnepelte a tizenhatodik születésnapját. Tiniként bármennyire is igyekszik egy fiatal távolságot tartani a szüleitől és bebizonyítani, hogy ő már felnőtt, szüksége van a szülei támogatására.

Alexandra nehéz időket él, nem tud édesanyjához fordulni problémáival, fiúkkal kapcsolatos kérdéseivel. Az utóbbi időben pikáns fotókat tesz fel közösségi oldalára, legutóbb félmeztelen fiatalokról készített kollázzsal került be a szlovák sajtóba, amibe saját képei közül is beválogatott kettőt, így sokan azt hitték, minden képen ő szerepel.

A fotókon a fiatalok üvegből isszák a bort, csókolóznak és egymás intim testrészeit fogdossák. Ebből azt hihetnénk, hogy Alexandra vígan éli az életét, míg anyja a börtönben ül, de a szlovák Cas című lapnak nyilatkozó pszichológus szerint a lány így próbálja feldolgozni édesanyja hiányát. Alexandra természetesen nem felejtette el rácsok mögött ülő anyját, olykor üzen is neki közösségi oldalán keresztül. Egyszer például azt írta: „Mindennap arra törekszem, hogy minél inkább olyan legyek, mint te, minden nappal közelebb vagyunk egymáshoz”.

A lány helyzetén az sem változtatna, ha többet találkozna édesanyjával. Korábban felmerült ugyan, hogy Eva Rezesová kérelmezni fogja, szlovák börtönben ülhesse le a büntetését, de a családhoz közel álló ismerős szerint odahaza rosszabb körülmények között élne a négy ember haláláért felelős nő. Megoldás lenne még, ha Rezesová magyar állampolgárságot kapna, akkor több napot is tölthetne lányaival, viszont ehhez az kellene, hogy beszéljen magyarul vagy bebizonyosodjon róla: nem veszélyes embertársaira. A pszichológus szerint a rendszeres látogatás csak Rezesován segít, Alexandra és a húga traumaként élik meg, általában kisírt szemekkel távoznak a börtönből. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek