Magyar séf hódította meg Amerikát

Szabó László
PUBLIKÁLÁS: 2015. november 21. 10:30
Szabó László elvitte a magyar ízeket az Egyesült Államokba.
Ny. A.

Magyar ételekkel hódította meg az amerikai egyetemeket Szabó László, aki egy négyhetes, világ körüli séfprogram keretében amerikai hallgatóknak főzött.

Az egyetemisták a hagyományos magyar ételeket kóstolhatták meg, tányérjukra hortobágyi húsos palacsinta, rántott hús és somlói galuska is került.

Szabó séf az Egyesült Államok nyolc felsőoktatási intézményében járt, és nem kímélte a hallgatók gyomrát, bátran használta a magyar konyhára jellemző fűszereket és hozzávalókat. Az egyik hallgató kissé tartott a tyúkhúslevestől, mivel azt Amerikában máshogy készítik.

Szabó László egyébként hatéves kora óta a főzés szerelmese, első elkészített étele a palacsinta volt.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.