Aktuális

Egyiptomot kutatja a feketeöves magyar régész

K. B.

Létrehozva: 2015.11.08.

Napi nyolc órában a Budapesti Történeti Múzeum régészeként dolgozik, majd az ecset után bokszkesztyűt ragad, és kemény küzdősporttal lazít dr. Lassányi Gábor.

Bár az ókortudomány specialistájának munkája higgadtságot igényel, a küzdőtéren vérszemet kap, nem véletlenül érdemelte ki a legjobbaknak járó feketeövet az egyiptológus.

– Már gyerekként is érdekeltek a kövek, de mindenáron küzdősporttal akartam foglalkozni, a kezdeti cselgáncs után aztán a kempóban tudtam kiteljesedni igazán. Persze a régészet iránti érdeklődésem emellett mindvégig megmaradt. Így a feketeöv megszerzésével párhuzamosan régészet szakon végeztem az Eötvös Lóránt Tudományegyetemen. Éles párhuzamot én sem tudok vonni a munkám és a hobbim között, de egy biztos: a kettő együttese elengedhetetlen számomra a ki­egyensúlyozottsághoz – mondta a Borsnak a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség harcosa és egyben a Magyar Régész Szövetség elnöke.

Gábor a küzdősportot a munkájában is hasznosítja, amely nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is megedzi a 39 éves, kétgyermekes apukát.

– A sport által a magánéletemben és a munkámban is megtanultam más nézőpontból megközelíteni a dolgokat, a feladom szó már nem szerepel a szótá­ramban, és ezt a kempónak köszönhetem – tette hozzá Lassányi, aki minden bizonnyal szüleitől örökölte a kitartást – édesapja birkózott. Ezt pedig újabb generációnak adja tovább, hiszen Gábor hatéves kisfia, László édesapja nyomdokain már két éve kempózik, ráadásul a régészet iránt is élénken ér­deklődik. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek