Aktuális

A fagyállós nem tudja elhinni, hogy hét évet kapott

H. Á.

2015. november 13. péntek 08:00

Egy emberként horkant fel az ország, miután a borába fagyállót tevő Vajtai Pált gyilkosságért hét évre ítélték, mert a mérgezett italból nyakaló tolvaj meghalt.

– „Ékes példája a magyar igazság(?)szolgáltatásnak, hogyan lesz áldozatból vádlott.” „A magyar igazságszolgáltatás évek óta semmit nem ér” – csak néhány, a Bors cikkére érkezett kommentárok közül. De vajon mit gondol erről maga az érintett?

– Ügyfelem aludt egyet az ítéletre, de még most sem hiszi el, hogy hét évet kapott. Reménykedik benne, hogy másodfokon megváltozik a tényállás és a minősítés, és felfüggesztett börtönt kap – tudtuk meg dr. Molnár Ivántól, a borosgazda ügyvédjétől. Több kommentelő is megjegyzi: egyáltalán miért számít bűncselekménynek, ha valaki mérget tesz a saját borába?

– Ez persze önmagában nem büntetendő, csak az, hogy milyen szándékkal tette. Ő maga vallotta be, hogy ezzel kárt akart tenni a tolvajokban – feleli a jogász. Éppen ezért van, aki úgy véli: ha a gazda nem vallja be tettét, akkor eljárás sem indul ellene. A bírói ítélet is kiemelte Vajtai ellentmondásos vallomásait. Többek között ezért is született az ügyészi indítványnál is súlyosabb döntés és kapott öt év helyett hetet emberölésért. Molnár szerint az ítélet a társadalom igazságérzetével is szembement.

A bírói tanácsot vezető Szegedi Gyöngyvérnek nem ez az első ilyen ügye. Ő hozott döntést a szigetszentmiklósi gyerme­keiket kínzó szülők ügyében. A vádban elképesztő kínzások – verés, fekáliaetetés, szexuális bántalmazás – szerepeltek. Végül kiskorú veszélyeztetése miatt két évet kaptak a szülők, amit az előzetesben addigra letöltöttek, így szabadon távozhattak.

Szintén Szegedi hozott ítéletet az ötéves fiát fakanállal és szíjjal agyonverő dunaharaszti apa ügyében. 2012-ben a vádban szereplő emberölést, halált okozó súlyos testi sértésre enyhítette. H. Gábor öt évet kapott. 

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Arsenal: közös megegyezéssel távozik a védő – hivatalos

ripost.hu

Ez az 5 tünet jelzi, hogy az omikront kaptad el

origo.hu

Meglepő fordulat a benzinkutakon, így tankoltak tavaly a magyar autósok

magyarnemzet.hu

Szenzációs felfedezések várhatók a Turul-dinasztiáról

origo.hu

Trombózisa volt? Ez történik utána

nemzetisport.hu

MU: Ha Martial hazudik, végleg meg kell szabadulni tőle – Ferdinand

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

mandiner.hu

Betiltották a kritikai fajelmélet oktatását Virginiában

origo.hu

A megengedett sebesség duplájával mértek be egy autóst a 4-esen, kártyával azonnal fizetett