Aktuális

Házassággyár: pénzért mentek magyar nők szerbekhez

Bors

2015. október 23. péntek 11:30

Valóságos házassággyárat leplezett le a rendőrség. Magyar nők pénzért mentek hozzá szerb férfiakhoz, hogy azok tartózkodási engedélyhez juthassanak Ausztriában és Németországban.

Családi kapcsolatok létesítésével visszaélés – ez hivatalosan annak a vétségnek a neve, amivel 73 magyar és 1 szerb állampolgárt gyanúsít a Nemzeti Nyomozóiroda.

A rendőrség szerint 2013 márciusától egy 58 éves szerb állampolgár és 73 magyar bűntársa pénzért szervezte meg szerb férfiak házasságkötését magyar nőkkel. A férfiak – mint harmadik ország állampolgárai – úgy juthattak ezáltal tartózkodási engedélyhez Németországban, illetve Ausztriában, hogy az európai uniós jogszabályokat megsértették.

A szervezők megbízásából a magyar állampolgárságú közvetítők olyan magyar hajadon vagy elvált nőket kerestek fel, akik pénzért vállalták, hogy ismeretlen szerb férfival házasságot kötnek. Az esküvőt követően a feleségeknek ki kellett utazniuk újdonsült férjükkel Németországba vagy Ausztriába, ahol jelen voltak a tartózkodási engedélyek megszerzéséhez szükséges eljárásoknál, bizonyítva ezzel a külföldi hatóság előtt az együttélést.

A menyasszonyok 50 ezer forint és 2000 euró (623 ezer forint) közötti összegeket kaptak egy-egy házasságért, s ezt két részletben fizették ki nekik: az elsőt a házasságkötés után, a másodikat a tartózkodási engedély megszerzését követően kapták meg. A szervezők így érték el, hogy az arák hajlandóak legyenek külföldre utazni – ha az eljárás úgy kívánta, akár többször is.

Az asszonyok először az esküvőn találkoztak vőlegényükkel, akivel a nyelvi nehézségek miatt általában beszélni sem tudtak. A nyomozás során számtalan, Szerbiában megkötött házasság esetében merült fel az érdekházasság gyanúja. 214 esetben bizonyíthatóan anyagi haszonszerzés miatt jött létre a frigy, vagyis nem éltek együtt a felek – közölte a rendőrség.

További cikkek

Borzalmas

Mécsesek, kerítésre akasztott plüssmackó: szívszorító tragédia történt az újpesti iskolában

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Ez is érdekelhet

life.hu

Megrázó látvány: Így néz ki Sas József sírja egy évvel a halála után

mindmegette.hu

Fogyássztori: Alexandra elárulta, hogy fogyott 28 kilót!

szoljon.hu

A Jászkunságban is hódítanak a furcsa keresztnevek

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

mindmegette.hu

9 egyszerű sajtos-csirkés tészta, amiből garantált a repeta

vg.hu

Perre készül az Omega gitárosa

borsonline.hu

Mécsesek, kerítésre akasztott plüssmackó: szívszorító tragédia történt az újpesti iskolában

origo.hu

Megint csalt, megint lebukott az RTL Klub

ripost.hu

A szerencse forgandó, de ennek a 3 jegynek idén nem lesz oka panaszra

origo.hu

Megerőszakolt egy nőt, kilenc évre börtönben megy a Real Madrid korábbi sztárja