Aktuális

Vidáman éli életét a brutális kisvárdai gyilkos

M. S.

Létrehozva: 2015.09.03.

Miért engedik szabadon az elmebeteg gyilkosokat? A menyasszonyát brutálisan megerőszakoló, megvakító, elgázoló és felgyújtó férfi négy év után hazatérhetett, ma is vígan él. És sok a hasonló példa!

Mint arról a Bors beszámolt, augusztus elején a 33 éves I. Tamás a Kamaraerdei Idősek Otthonában megölt egy 80 év körüli nőt, s meg nem erősített információk szerint az intézmény több lakójával is végezni akart. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva, s amennyiben bebizonyosodik, hogy pszichés betegsége miatt ölt, nem lesz büntethető.

Az esetről írt cikkünk megszólalásra késztette a tizenkét évvel ezelőtt bestiális kegyetlenséggel meggyilkolt kisvárdai I. Beatrix hozzátartozóit. A lányt a vőlegénye, T. Béla Fényeslitke határába vitte kocsival, majd iszonyatos kínzásnak vetette alá. Nemi szervébe botot helyezett, szemét kiszúrta, átment rajta az autóval, majd a holttestet felgyújtotta. T. Bélát beszámíthatatlannak ítélte a bíróság, és négyévnyi gyógykezelés után szabadlábra helyezték. A férfi ma szülei gyámsága alatt áll, s a gyilkosság helyszínéhez közeli szülőfalujában lakik.

I. Beatrix szerettei azt mondják: míg a férfi vígan éli világát, ők sosem heverik ki a traumát. Az áldozat keresztanyja felháborodva írta: „Ez országunk törvénye! Megúszhatja, két év megfigyelés és mehet újra gyilkolni úgy, mint a keresztlányom gyilkosa, aki tizenkét évvel ezelőtt (Fényeslitke határában) brutális kegyetlenséggel gyilkolta meg menyasszonyát, az akkor 21 éves Beatrixot. Nos, ez ma Magyarország igazságszolgáltatása.”

A Bors utolérte Beatrix húgát is, aki szintén nem rejtette véka alá véleményét.

– Beatrix nemcsak a testvérem, de a legjobb barátnőm is volt. Szavakkal leírhatatlan, hogy mit éreztünk, amikor megtudtuk, mit tettek vele. Az ilyen embereknek nincs helyük a társadalomban. Sem akkor, ha valójában betegek, sem akkor, ha csak színlelik, hogy azok. Ugyanis ilyesmire is akad példa. Szerintünk a nővérem gyilkosa is csak eljátssza az elmebeteget, valójában sosem volt az. Az igazságos büntetés az volna, ha az elmebetegnek nyilvánított elkövetőket ugyanannyi ideig tartanák fogva az elmegyógyítóban, mint amennyit egészségesként börtönben kellene tölteniük.

Kivágta kisfia szívét

Több, igen súlyos bűncselekmény elkövetője néhány évnyi kényszergyógykezelés után szabadulhatott. A sümegi F. Elemér (képünkön) 2000 márciusában végzett kisfiával: kivágta a gyermek szívét. Az elmebeteg férfi 2009-ben hagyhatta el az IMEI-t, azóta szülei gyámsága alatt áll.
A budai családirtó, P. Károly kislányával és feleségével végzett 2008 októberében, majd 2013 má­ju­sában ő is elhagyhatta az elmeosztályt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek