Aktuális

Megölték a Borsnak nyilatkozó szemtanút

M. S.

Létrehozva: 2015.08.07.

Holtan találták meg azt a nőt, aki áprilisban egy Apajon elkövetett, brutális gyilkossággal kapcsolatban nyilatkozott lapunknak. A rendőrség szerint új élettársa ölte meg.

Akárcsak áprilisban, csütörtökön is helyszínelő rendőrök lepték el a Pest megyei Apaj egyik csöndes utcáját. Horrorház – a helyiek már csak így emlegetik az épületet, amelyben áprilisban egy férfi, csütörtökön pedig egy nő holttestére bukkantak. Mindkét áldozatot megölték, méghozzá elképesztő brutalitással. A nem mindennapi történet még a sokat tapasztalt életvédelmis nyomozókat is megdöbbenti.

Áprilisban az 58 éves G. Zoltánt vették őrizetbe. A férfi tavaly novemberben egy diófára felakasztotta náluk lakó munkatársát, majd a holttestet elásta a kertben. G. Zoltán és élettársa, Hajnalka fél évig őrizte a szörnyű titkot, a szomszéd buktatta le őket. A gyilkos kezén kattant a bilincs, Hajnalkát nem gyanúsították meg. A nő április 30-án fogadta a Bors munkatársát. Akkor így nyilatkozott a gyilkosságról:

– Robi (az áldozat – a szerk.) hazajött, és agresszíven viselkedett. Kértem, hogy pihenjen le a saját lakrészében. Erre ő egy kést rántott elő, és előbb nyakon, majd vállon szúrt. Kirohantam, ömlött belőlem a vér. Az élettársam később ért haza. Amikor megtudta, hogy mi történt, éktelen haragra gerjedt. Berontott a szobába, és nekiment Robinak. Dulakodtak, Robi elesett, Zoltán pedig rálépett a nyakára, majd kivonszolta az udvarra. Amikor bejött, ijedten kérdeztem, hogy Robi nem jöhet-e utána. Csendben csak annyit mondott: ő már soha nem fog visszajönni. Nem szóltam senkinek. Védtem azt, akit szeretek – magyarázta az asszony.

Csütörtökön Hajnalkát találták holtan. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság eleinte csupán annyit közölt: a bűncselekménnyel kapcsolatban egy 30 éves férfit elfogtak és előállítottak. A gyilkosság másfél hete történhetett, állítólag a tettes szétverte a nő fejét.

A Bors a rendőrségtől tudakolta: vizsgálják-e az összefüggést a két gyilkosság között. Egyelőre nem kommentálták az értesüléseket, csütörtök este annyit közöltek, hogy a gyanúsított V. György, a nő mostani élettársa. A férfi beismerő vallomást tett.

Az eddigi adatok szerint a tatárszentgyörgyi férfi összeszólalkozott az 52 éves nővel, és ezután bántalmazta. A rendőrség ember­ölés gyanúja miatt folytat eljárást a férfi ellen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek