Aktuális

Két éve is verekedett a kick-boxos börtönőr

b. l. n.

2015. július 24. péntek 05:30

Áldozatvédelmet oktatott kick-boxmesterként a szegedi diáklány támadója. A 38 éves S. Vilmost előzetes letartóztatásba helyezték.

Egy szegedi kick-box-egyesületet vezet az a volt börtönőr, aki a gyanú szerint brutálisan összevert a hétvégén egy egyetemista lányt. Csütörtökön ugyanis a Szegedi Törvényszéken kiderült: S. Vilmos kétdanos fokozatú mester. Az általa vezetett egyesület profilja szerint a harcművészetek oktatása mellett áldozatvédelmi felkészítést is végeznek. A 38 éves férfi 2009 óta készítette fel a fiatal sportolókat épp olyan támadások ellen, amilyet a gyanú szerint maga is elkövetett.

S. Vilmost közösség tagja elleni csoportosan elkövetett erőszakkal és súlyos testi sértéssel is gyanúsítják. A közel kétméteres, kigyúrt férfit strandpapucsban, rövidnadrágban vezették a tárgyalásra. Azzal az indokkal helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, hogy szabadlábon akadályozhatná a nyomozást. Két-három társát ugyanis még mindig keresik. Szombat este legalább hárman voltak S. Vil­mosék, amikor rátámadtak Tímeára, kubai származású párjára és testvérére. A barátját védő lány arccsontja szilánkosra tört a kapott ütésektől.

Az előzetes azért is volt indokolt, mert a férfit már elítélték egyszer garázdaságért. Próbára bocsátották, ami tavaly novemberben járt le. S. Vilmos az elmúlt csaknem tíz évben a szegedi Csillag börtönben tiszthelyettesként dolgozott.

A Bors információi szerint a 2013-as eset hasonló jellegű konfliktus volt, mint a szombat éjjeli, de nem rasszista indítékú. Több kérdéssel is a BVOP-hoz fordultunk, hiszen érthetetlen, egy garázdasági ügyben érintett, majd elítélt fegyőr hogyan teljesíthet szolgálatot. Kíváncsiak voltunk, milyen belső szabályok vonatkoznak ilyen esetekre. Választ egyelőre nem kaptunk. 

A Bors kereste a Magyar Kick-box Szö­vetséget is: 161 edzőjük között S. Vilmos ma is aktívként szerepel. Az egyesület egy munkatársa lapunktól értesült róla, hogy egy kick-box-mesterük lehetett az elkövető, megdöbbentette a fordulat. Ennél többet nem mondtak, az elnök későbbi tájékoztatását ígérték.

S. Vilmos ügyvédje egyébként szabadlábra helyezésért is tett indítványt, de nem akart nyilatkozni az ügyről.
 

További cikkek

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Bréking: elfogták a szíven szúrt budapesti édesapa gyilkosát

ripost.hu

Eltűntek az Aldi kasszái - a vásárlók nem értik, mi történt

kemma.hu

Teljes az útzár Sárisápon: nagy balesethez riasztották a mentőket

origo.hu

Elképesztő ütemben nőnek a kriptopénzekkel kapcsolatos álláshirdetések

nemzetisport.hu

PL: sorozatban a negyedik bajnokiján maradt nyeretlen a Chelsea

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

life.hu

Sebestyén Balázs markáns véleményt fogalmazott meg Kulcsár Edináról: "Azt se tudja, merre van arccal előre"

origo.hu

Bánat és döbbenet a magyar kézilabda-válogatott utolsó Eb-meccsén - galéria