Aktuális

Előre befizette temetését az öngyilkos magyar család

Lakat Eszter

2015. július 29. szerda 05:10

Mérget ivott egy háromtagú magyar család és kutyájuk a szlovákiai Nagymegyeren. A családfőnél nem hatott a szer, ezért ő felkötötte magát.

Mindenki rendes, dolgos embereknek ismerte Nagymegyeren a P. családot. Az apuka, Mihály biztonsági őrként, másodállásban pedig sírásóként dolgozott. Az édesanya, Katalin rokkant volt, ő a háztartást vezette, a fiuk, a 33 éves Gyuri pedig legutóbb Győrben vállalt munkát.

– Döbbenetes, amit tettek, ők lettek volna az utolsók, akikről ilyet gondolok. Imádták egymást, kézen fogva mentek mindenhova. Legutóbb a cukrászdában találkoztam velük, ott is szinte turbékoltak, ennyi év után is. Az biztos, hogy halálos betegség vagy anyagi gondok nem gyötörték őket, egyszerűen nincs magyarázat erre az egészre. Gyurka, a fiuk is rendes, tisztelettudó srác volt. Róla azt pletykálták tavasszal, hogy nagyon csúnyán becsapta a barátnője, ezért szakítottak is – mesélte a Borsnak egy helybéli asszony.

A 60 éves Mihály információink szerint a kollektív öngyilkosság előtt befizette mindhármuk temetését, sőt a sírhelyet, ahol a szüleik nyugodtak, hosszú időre meghosszabbította.

– Mihály sírásóként dolgozott a temetőben, megbízható, jó munkaerő volt. Múlt hét pénteken beszéltem vele utoljára, akkor volt egy temetés, és előtte váltottunk pár mondatot. Furcsa volt, mert ez a mindig szűkszavú ember szinte fecsegett. Sokkal többet és jobb kedvűen beszélt, mint szokott, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Horgászatról dumáltunk, mert mindkettőnknek az volt a nagy szenvedélye – tudtuk meg Horváth Lászlótól, aki annak a temetőnek a gondnoka, ahol Mihály dolgozott, és ahova befizette a saját és szerettei temetését.

A sors fintora, hogy a házból, ahol laktak, rá lehet látni a temetőre. A Bors információi szerint a családot szombaton még látták, sőt egy összejövetelt tartottak saját lakásukon. Valószínűleg utána követték el a szörnyűséget. A család barátjának az lett gyanús, hogy nem veszik fel a telefont, ezért riasztották a rendőrséget. Végül a tűzoltók az erkélyen keresztül jutottak be a második emeleti lakásba. György a kisszobában feküdt az ágyon, Katalin a nagyszobában a kutyájukat ölelve halt meg, az édesapa
pedig a konyhában akasztotta fel magát.

– Azt beszélik, hogy Mihálynak nem hatott a méreg, ezért akasztotta fel magát. Nagyon aranyos szomszédok voltak. Nem akarom elhinni, amit tettek – szörnyülködött a szomszédjuk.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

További cikkek

Sztrók

Maradandó károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

Tragédia

Holtan esett össze az iskolában a hetedikes diák

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

„Belebetegszem a tehetetlenségbe” – Így panaszkodnak az ország sorsáról liberális hírességek (videó)

borsonline.hu

Az egész utat lezárták, akkora baleset történt Heves megyében

life.hu

Vége! Többé soha nem láthatjuk együtt Kiszel Tündét és lányát

magyarnemzet.hu

Izraeli nagykövet: A zsidóságot hagyják ki a kampányból!

bama.hu

Rendőrök lepték el a Király utcát Pécsett, egy rosszfiú akadt horogra?

origo.hu

Élve temették el ezeket az ókori kínai harcosokat

nemzetisport.hu

Női kézi: rejtett kamerákat találtak egy német csapat öltözőjében

origo.hu

Fiatalkorúak lehetnek teherautó-sofőrök az USA-ban

magyarnemzet.hu

Több külföldi vevőnek is próbálták eladni a Városházát

szon.hu

Pikáns jelenet - melltartóban táncol Barbi (videó)

mandiner.hu

Váratlan fordulat a hazánkat bíráló országjelentés kapcsán

origo.hu

Fontos határidő jár le ma a gyermeket nevelők adó-visszatérítésénél