Aktuális

Apja miatt került kómába a 7 éves kisfiú – de ki a felelős?

I. Á.

2015. július 26. vasárnap 05:30

Eszméletlenül találták meg apja otthonában a 7 esztendős kisfiút. Verte és éheztette fiát, pedig két héttel a kórházba kerülése előtt ott járt náluk a gyermekjóléti felügyelet embere, aki semmit nem vett észre.

Hatalmas botrányt váltott ki Amerikában, a kis Jack Lints esete. A kis srác jelenleg ugyan még kómában van, de jó esélye van az életben maradásra.

A hardwicki 7 éves fiú az apja miatt került kórházba, állítólag verte és éheztette. A 26 éves Randall E. Lintset február óta gyakran látogatta a gyermekjóléti felügyelet az elhelyezési vita miatt, legutoljára június 29-én, két héttel a kisfiú rosszulléte előtt, de az illetékes nem jelentett semmi szokatlant. Pedig a gyerek csupán 17 kilós volt, ami az életkorához képest tízzel kevesebb a kelleténél.

– Az a legszomorúbb ebben az egészben, hogy a gyerekre figyeltek a hatóságok, mégis megtörtént a baj – nyilatkozta Charlie Baker kormányzó.

Kissé furcsa a történet, mert a szülők még azelőtt elváltak, hogy Jack megszületett. Amikor az anyától, Amber Loiselle-től elvették a felügyeleti jogot, minden második héten meglátogathatta fiát. Felmerül a kérdés, vajon hogyan lehetséges, hogy ő sem vette észre a zúzódásokat Jack fején, az állkapcsán, illetve a fehérítő okozta sérüléseket a térdén és a kezén?

Utóbbi sérülések állítólag keletkezhettek attól, hogy az apa szigorú neveltetésben részesítette gyermekét, ami alatt azt kell érteni, hogy gyakran kényszerítette padlósúrolásra. Csakhogy felmosástól még senki nem került életveszélyes állapotba, márpedig a rendőrségi jelentések alapján Jack sérülései azok... 

További cikkek

TikTok

Veszélyes trend terjed az interneten, még véletlenül se próbálja ki!

Tragédia

Brutális balesetben elhunyt nyíregyházi anya utolsó szavai: "Szia drágám, délután jövök érted"

Ez is érdekelhet

tenyek.hu

20 milliót csaltak ki az idősektől

feol.hu

Újra bizonyított a székesfehérvári katonanő

magyarnemzet.hu

Novak Djokovics ajándéka sokkolta fiatal szurkolóját + videó

teol.hu

Eszméletlenre szívta magát a járdán talált spanglitól

life.hu

Nem hiszünk a szemünknek: így nézett ki Halle Berry 30 évvel ezelőtt - Fotó

metropol.hu

Nagyon durva baleset történt Újbudán! Fejre állt egy autó

origo.hu

Mellkisebbítő műtétje volt a magyar luxusfeleségnek

origo.hu

FONTOS: Magyarország első az oltások beadásában az EU-ban

sulilife.hu

Öt szabály, amit minden macskagazdinak ismernie kell