Aktuális

Lángol egy szeméttelep Budapesten

Bors/MTI

Létrehozva: 2015.04.16.

Kigyulladt egy szeméttelep a főváros XIV. kerületében, a Rákospatak utcában csütörtök kora hajnalban. A tűz oltása még kora reggel is tartott.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-ve közölte, a tűzoltók nagy erőkkel, 14 gépjárművel vonultak ki a területre.

Három-négy méter magas, összehordott háztartási hulladék gyulladt meg több mint ötszáz négyzetméteren a szeméttelep területén.

A közlemény szerint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot hajnali háromnegyed kettőkor riasztották, azóta folyamatosan harminc tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén. Munkájukat nehezíti, hogy a telephelyre egy irányból lehet bejutni, és egy szűk, kerítésekkel körbehatárolt területen kell az oltást végezni.

A tüzet még a hajnali órákban sikerült körülhatárolni, azaz megfékezni a lángok továbbterjedését - áll a közleményben.

A tűz oltása továbbra is folyamatos, mert a több méter magas szemétből, bútorokból, ruhaneműből, s egyéb lomokból álló halmokat meg kell bontani, hogy a tűzoltók hozzáférjenek az égő, izzó tűzfészkekhez.

A környékről több bejelentés is érkezett a füst miatt. A FKI Katasztrófavédelmi mobil Laborja folyamatosan méréseket végez a lakóterület határán, de egészségre veszélyes, káros koncentrációt a műszerek nem mutatnak. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek