Aktuális

Kényszergyógykezeléssel megússza Júlia gyilkosa?

G. J.

Létrehozva: 2015.04.15.

Ügyvédje szerint indokolt lenne a zalaegerszegi diáklány gyilkosának kényszergyógykezelése. B. Barnabást tegnap előzetesbe helyezte a bíróság.

Meredten bámult maga elé B. Barnabás tegnap, a zalaegerszegi bíróság folyosóján, miközben a rendőrök vezetőszáron a tárgyalóterembe kísérték. Mint ismeretes: a 21 éves főiskolás fiút azzal gyanúsítják, hogy szombaton éjjel megölte 18 esztendős barátnőjét a zalaegerszegi Parkerdőben. A lány szakított vele, és ezt képtelen volt feldolgozni. Ezután kocsival egy fának hajtott a 76-os főúton, de épségben szállt ki a járműből. Azóta a megyei kórházban volt megfigyelésen. A rendőrök onnan hozták a bíróságra.

Fején és karján még látszottak a sérülésnyomok, látszólag fel sem fogta az ítéletet, arra sem reagált, hogy vakuk villognak körülötte. A családja által meghatalmazott ügyvéd, dr. Slezák József a Borsnak elmondta: Barnabás azóta sem emlékszik semmire.

– Május 14-ig rendelték el az előzetes letartóztatását. Indítványoztam az elmeállapota vizsgálatát, mert az előzetes pszichiátriai vizsgálat eredménye ezt indokolja. Hajlamos az öngyilkosságra – közölte az ügyvéd.

Ha az elmevizsgálatok mindezt alátámasztják, nem kizárt, hogy Barnabást néhány év kényszergyógykezelés után kiengedik.

A fiatalember nem tett vallomást, sőt azt állítja: nem emlékszik semmire a gyilkosságból. Az eset óta nem találkozhatott a családjával sem, akik – úgy tudjuk – elzárkóznak a nyilvánosság elől, mert a városban és az internetes portálokon folyamatos atrocitások érik őket.

A Kölcsey Gimnázium aulájában diáktársai mécsesekkel emlékeztek B. Júliára. A Bors információi szerint egy osztályba járt ikertestvérével, aki azóta nem ment iskolába. A családot sokkolta Júlia elvesztése. Úgy tudjuk, a házukhoz közeli külvárosi temetőben helyezik majd végső nyugalomra a lányt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek