Aktuális

Kaposvári mészárlás: Fruzsi gyilkosa kérhetett cigit Istvántól

L. E.

Létrehozva: 2015.04.24.

A Kaposi Mór Oktató Kórház urológiai osztályán fogták el a rendőrök azt a fiatal férfit, aki szerdán halálra szurkálta a Fő utcán lévő dohányboltban G. Fruzsinát.

Zokogva kapaszkodott egymásba a szerdán hat óra előtt pár perccel meggyilkolt Fruzsina édesanyja és testvére a házuk előtt. – Nem tudok mit mondani, kérem, hagyjanak minket békén – kérte kisírt szemmel a fiatal lány testvére, és sietősen bement a házba.

A dohánybolt ablakában rengeteg mécses ég, mindenki, aki a Fő utcán sétál, megáll egy pillanatra, hogy részvétét fejezze ki Fruzsina halála kapcsán.

– Szörnyű, ami történt – kesereg egy idősebb asszony. – Mindennap itt veszem a cigarettát, jól ismertem Fruzsikát is. Gyönyörű, kedves lány volt, mindig elbeszélgettünk. Nem olyan régen dolgozik itt, de minden vevő hamar megszerette. Biztos volt, hogy az egész dohánybolti mizériának, fóliázásnak, elsötétítésnek ez lesz a következménye – hadarta sietősen a nő.

István a tragédia előtt pár perccel még beszélt Fruzsinával.

– Az ablakot mosta kívülről, valamivel hat előtt – elevenítette fel a szerdán délután történteket István. – Jól elbeszélgettünk, vettem tőle cigit, majd eljöttem a bolt melletti buszmegállóba. Ekkor odajött hozzám egy fura fiatal, és cigit kért. Mondtam neki, hogy nem adok, vegyen. El is indult a trafikba. Szerintem a gyilkossal beszéltem – magyarázta a férfi.

A gyilkosság a hatórai zárás előtt történt, valaki bement a dohányboltba, és halálra szúrta a 21 éves G. Fruzsinát. Az elkövető belülről bezárta az ajtót, és állítólag a hátsó ajtón át távozott. A férfit felvette egy kamera is. A rendőrség egy kacsázva járó, munkásruhában lévő, vé­kony testalkatú fiatalembert keresett nagy erőkkel. A velvet.hu értesülése szerint Fruzsi nôvére és vôlegénye még a rendôrök elôtt ért a trafikhoz, és megpróbálta újraéleszteni a lányt, de rengeteg vért vesztett. Nôvére azóta is sokkos állapotban van.

A rendőrség csütörtök délután elfogta a gyilkossággal gyanúsított férfit. A kapos.hu úgy tudja, hogy a Kaposi Mór Oktató Kórház urológiai osztályán kapták el.

A Facebookon rengetegen fejezték ki részvétüket Fruzsina halálával kapcsolatban. Vőlegénye, M. Ádám megható szavakkal köszönte meg az együtt­érzést és búcsúzott el szerelmétől. Fruzsina az adatlapja szerint feltűnően szép lány volt, évekig szinkronúszott.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a nemzetgazdasági miniszterhez fordul, hogy a fóliák kerüljenek le a dohányboltok ablakairól. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek