Aktuális

Külföldről került elő az elrabolt Fruzsina

B. B.

2015. január 2. péntek 04:20

Együtt ünnepelhette a szilvesztert szüleivel a három hete eltűnt Sztehló Fruzsina. A csöppséget a nagyszülők Ausztriában rejtegették, vonattal vitték el az országból.

Életük legboldogabb új évét köszönthette a Sztehló család. Ugyanis két hét kétségbeesett keresés után megtalálták kislányukat, a három és fél éves Fruzsinát. Mint azt a Bors megírta, a kislányt december 18-án kellett volna a nagyszülőknek átadni szüleinek, Nikinek és Péternek, azonban ehelyett nyomtalanul eltűntek a kicsivel együtt. A szülők éjt nappallá téve keresték egyetlen gyermeküket, mikor csodával határos módon találtak rá.

– Egy hölgy telefonált Ausztriából, hogy látta a segítségkérésünket a Facebookon, és rájuk ismert – meséli az édesanya, Niki. – A saját autónk szélvédőjét betörték, használhatatlan volt, segítséget kértünk magyar hivataloktól, de mindenhol elutasítottak minket. Így az autóbérlést, a kiutazást és a hazahozatalt is magunk intéztük. Az osztrákok már sokkal készségesebbek voltak. Meg is tettük a feljelentést, így a nagyszülők ellen itthon és kint is eljárás indul. Kint emberrablásért – sorolja Niki.

A szülők és a rokonok összefogásának köszönhetően Fruzsi kedden éjjel már a fa alá készített karácsonyi csomagjait bontogathatta, az újévet és csütörtöki névnapját szüleivel ünnepelhette.

– Nem hittem volna, hogy még az óévben magamhoz ölelhetem a kislányom. Kiderült, vonattal utaztak ki, az autójukat hátrahagyták. Amikor megtalálták őket, azzal védekeztek, hogy pánikba estek. Ezt azonban nem hiszem, szerintünk előre megtervezték a gyerekrablást. A hivatalok hibáztak, kivizsgálás nélkül vették el tőlünk Fruzsit, így akarták örökbe fogadni a nagyszülők. Ráadásul ez nem egyedi eset Dunakeszin. Mi feljelentést tettünk a gyámosok ellen – magyarázza Niki. – Úgy tűnik, a kislányomon nem hagytak nyomot az elmúlt hetek, reméljük így is marad.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet