Aktuális

24 milliót sikkasztott az angyalarcú Tímea

F. G.

2015. január 18. vasárnap 04:20

Felfüggesztett börtönt kapott az a kaposvári banki ügyintéző, aki másfél éven keresztül idős ügyfeleinek számláját csapolta meg az Unicredit Bank egyik helyi fiókjában.

H. Tímea az ítélet szerint három ügyfelének számláját csapolta meg, összesen 24,2 millió forintot helyezett át egyik családtagjának számlájára.

A 42 éves, roppant csinos asszony remek taktikát dolgozott ki: az idős, internetbankkal nem rendelkező, tehetős ügyfelek nevében aktiválta az internetbank alkalmazást. Értesítési telefonszámnak sajátját adta meg, ezért az ügyfeleknek nem tűntek fel a tranzakciók. A nő 2011-ben és 2012-ben kis tételekben utalta át az összegeket édesapja bankszámlájára.

A Kaposvári Járásbíróság jogerős döntésében számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekményben találta bűnösnek a nőt, akit ezért két év börtönre ítélt, amit három évre felfüggesztett – nyilatkozta a Borsnak Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője. Az érintettek teljes mértékben kártalanítva lettek. Az asszony csaknem hatmillió forintot tudott visszafizetni, a maradék 18 milliót a bank térítette meg – tette hozzá a szóvivő. Tímea volt munkahelye pedig polgári peres úton hajthatja be a tartozást.

A bank 2013-ban egy olyan elektronikus kontrollrendszer jelzése alapján indított vizsgálatot, amelyet a gyanús tranzakciók kiszűrésére működtet. Vizsgálatot indítottak, ami rövid időn belül igazolta is a gyanút. Úgy tudjuk, hogy a bankban többeknek feltűnt a nő hirtelen meggazdagodása, amit Tímea azzal magyarázott, hogy nagyobb összeget örökölt. A pénzt az apja számlájára küldte, ahonnan a sajátjára utalta tovább. Úgy tudjuk, a férfi semmit nem sejtett lánya üzelmeiből, mert a havi banki értesítőket nem kapta meg.

– Haladéktalanul megtörtént az elkövető felelősségre vonása, és döntöttünk a hatóságok bevonásáról. Bankunk rögtön megkereste a sértetteket, tájékoztattuk őket a történtekről, és a pontos tényfeltárást követően már intézkedtünk teljes kártérítésükről is – közölte a Borssal korábban az Unicredit Bank sajtóosztálya.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meg akartak erőszakolni egy 55 éves nőt Pakson

vg.hu

Zelenszkij már ősszel tudhatta, hogy támadni fognak az oroszok

borsonline.hu

Durva változás jön a budapesti tömegközlekedésben, közleményt adott ki a BKK

ripost.hu

Hatalmas robbanás rázta meg a napot, a Földre is hatással lesz

origo.hu

Holtan találták Vajna Tímea barátját, a rendőrség is nyomoz

mindmegette.hu

Döbbenet, mennyit költöttek kajára a fesztiválozók a Szigeten

borsonline.hu

Szlávik János bejelentette: új fertőzés terjed, súlyos megbetegedést okoz

borsonline.hu

Nádai Anikó exférjének az oldalán tűnt fel Berki Mazsi

borsonline.hu

Fotó: Olyat csinálnak Rúzsa Magdi ikrei, szüleik szétröhögik magukat

További cikkek

Részletek

Négy műtéten van túl a nagypeterdi horrorbaleset túlélője – unokája segített a mentés során

Luxus

Hajléktalan voltam, most százmillióim vannak