Aktuális

A belügyminiszterre hivatkoztak a milliárdos csalók

Bors

Létrehozva: 2014.12.16.

Pintér Sándorra, mint jó kapcsolatára hivatkozott a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikrek egyike, F. Attila. A rendőrség most csalás és piramisjáték szervezése miatt vádat emelt ő és 16 társa ellen.

Vádat emeltek F. Attila és tizenhat társa ellen üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás ügyében – tudta meg a Bors. Információink szerint a rendőrség a szövevényes ügyben összesen 340 sértettet azonosított, a nyomozás adatai szerint a kár eléri az 5,4 milliárd forintot.

Miként a Bors megírta: 2012. november 20-án robbant ki az a többmilliárdos csalás, aminek kiötlője a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikrek egyike, F. Attila volt. A gyanúsítottak piramisként felépülő hálózatot alakított ki.

A befektetők elhitték, hogy befektetésük után ötvenmillió forint felett harminc, alatta húszszázalékos kamatot kapnak majd havonta. A csalás résztvevői többször jó kapcsolatukként hivatkoztak Pintér Sándor belügyminiszterre, ezáltal tették még vonzóbbá a felkínált üzleti lehetőséget.

Pintér Sándor persze tudomást szerzett arról, hogy visszaélnek a nevével, a Nemzeti Nyomozó Iroda ekkor kapcsolt rá az ügy felderítésére.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek