Aktuális

Leállították a Welsz-könyvet

F. A.

Létrehozva: 2014.11.04.

Nem jelenik meg több részlet a Welsz-könyvből, a kiadó leállította a további közléseket, azok ugyanis tartalmuknál fogva nem kerülhetnek egyelőre napvilágra. Bár az utolsó résznek egy hónapja meg kellett volna jelennie, még a második sem került kiadásra. A pénzt visszafizetik.

Beláthatatlan következményekkel járna, ha további részletek is megjelennének a Welsz Tamás életét bemutató könyvből – erre hivatkozva tiltották le a botrányműként beharangozott, ám nagyot nem durranó könyvet tegnap hajnalban. Mint arról a Bors is beszámolt: az idén tavasszal rejtélyes körülmények között elhunyt vállalkozó életéről szóló könyvből augusztus végén jelent meg az első rész. Az életrajzot Welsz volt kedvese, Horthy Andrea írta, interneten keresztül lehetett rá előfizetni.

Akkor még úgy volt, hogy a további tervezett két részlet szeptemberben, illetve október elején megjelenik. Hiába múlt el azonban a beígért határidő – elvileg a választásokig jött volna ki az utolsó rész –, még a második kiadás sem látott napvilágot. Végül tegnap hajnalban közölték levélben a kiadótól, hogy nem jelenik meg a könyv, az átutalt vételárat pedig visszafizetik. 

A közleményben arra hivatkoztak, hogy Horthy Andrea hosszas mérlegelés után döntött úgy, nem jelenik meg a mű, mégpedig tartalmi okok miatt. Megkerestük magát a szerzőt is, hogy megtudjuk a lefújás okait, de bővebb felvilágosítást tőle sem kaptunk.

– A könyv készen volt időben, de az okokról sajnálatosan nem áll módomban nyilatkozni. Azt azért elmondhatom, hogy nem egy ügy van benne, amelynek megjelenése jelen pillanatban beláthatatlan következményekkel járna… – írta levelünkre Andrea.

Arra a kérdésre, hogy hányan fizettek elő a könyvre és mennyire lesz így a visszafizetéssel veszteséges a könyv, Horthy annyit írt, hogy eddig sem az anyagiak motiválták, így ezzel nem kíván foglalkozni. – Nem vetettem el a teljes könyv megjelentetését, de azt csak nyomtatott formában tenném – tette hozzá végül. Hogy ez mikor valósulhat meg, arról egyelőre nem tudni.

Rejtélyes halál

Több mint hét hónap telt el Welsz Tamás tragédiája óta, és bár a vállalkozó halálát hivatalosan öngyilkosságnak minősítették, az őt körülvevő titkokról még mindig nem hullt le a lepel. Welsz többek között a Bamako Ralival, majd a Sólyom Airwaysszel került a hírekbe, de leginkább akkor lett ismert a neve, amikor februárban kirobbant a Simon-ügy. Ennek még most sincs vége, az MSZP volt elnökhelyettese még mindig házi őrizetben van. Welsz úgy került az ügybe, hogy bissau-guineai útlevelet is biztosított Simonnak a számlanyitásokhoz. Ezzel kapcsolatban keresték fel a nyomozók Welszt idén március 20-án az érdi otthonában. Elindultak vele a kihallgatásra, de útközben rosszul lett, és egy mentőállomáson meghalt. A hivatalos jegyzőkönyv szerint öngyilkos lett, méreggel ölte meg magát. Az Interpol honlapján egyébként még mindig körözöttként szerepel.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek