Aktuális

Kósa Lajos felesége nélkül utazott Dubajba

Munkatársainktól

Létrehozva: 2014.11.19.

Kósa Lajos Dubajban tölti néhány napos szabadságát – tudta meg a Bors. A Fidesz alelnökét a ferihegyi repülőtéren csíptük el. Neje, Porkoláb Gyöngyi nem volt vele.

Az Emirates Airlines kedd délutáni, menetrend szerinti Budapestről induló járatával utazott Dubajba Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, volt debreceni polgármester.

Külön program

Feltűnő, hogy Kósa rövid szabadságára nem feleségével, hanem politikustársával indult. A minap a korábbi városvezető nejét Risztov Éva úszónővel látta a Blikk. Úgy tűnik, mostanában külön szerveznek maguknak „csajos” és „pasis” programokat.

– Már régóta jó a kapcsolata az emirátusok befolyásos személyeivel. Többször járt már Dubajban, és Debrecenben is fogadott delegációkat onnan – mesélte a Borsnak egy Kósa környezetét jól ismerő infor­mátor.

Megjárta már

A politikus egy 2010-es útja már botrányt kavart: akkor a debreceni szocialisták vádolták meg azzal, hogy közpénzből nyaralt a fényűző gazdagságáról ismert városban. Akkor Kósa azt mondta: hivatalos úton volt, politikusokkal, befektetőkkel tárgyalt, többek közt egy Dubaj–Debrecen repülőjárat beindításáról is.

Elmaradt a beruházás

A közvetlen hajdúsági járat azóta sem valósult meg az Egyesült Arab Emirátusokba – egy ötezer négyzetméteres inkubátorházat azért építettek már az arabok a cívisvárosba – így Kósa kénytelen volt a fővárosból elrepülni. Budapesten ugyan egyéb dolga is lehetett volna, hiszen az Országgyűlésben javában zajlik a munka: a héten ötnapos ülésszak van, mindennap reggeltől késő estig zajlanak az ülések, többek közt a jövő évi adótörvényekről vitáznak.

– Szabadságra megyek, összesen három napra utazom, nem szeretnék róla semmit mondani – reagált munkatársunk kérésére a becsekkolás után.

Kósa nem egyedül indult: vele tartott a szintén fideszes képviselő, Halász János is. Ő tavalyig kulturális államtitkár volt, korábban pedig Kósa alpolgármestere Debrecenben. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek