Aktuális

Késve futott be a luxusvonat

B. P.

Létrehozva: 2014.11.09.

Kristálypoharak, elegáns porcelán étkészlet, bárzongorista, lakosztályok és zuhanykabin várta a Budapest–Teherán–Budapest útvonalon közlekedő Jewels of Persia elitvonat tehetős utasait. Az október 14-én induló járat vasárnap tért vissza.

Személyvonat érkezik Teheránból a tízes vágányra. A vágány mellett, kérjük, vigyázzanak! A jól ismert és várt figyelmeztetés helyett – alig tíz perc késéssel – díszzenekar taktusaira, mozdonyfüttyel futott be a fellobogózott Jewels of Persia luxusvonat vasárnap a Nyugati pályaudvarra.

A főleg nyugdíjasokból álló milliomos utazóközönség elé szőnyeget gördítettek, s a Királyi váróban pezsgős koccintás várt rájuk. Az angol David Downlam azért vállalkozott az útra, hogy megcsodálja a mai Iránt. – Fantasztikus utunk volt, nagyon élveztem, hogy új tájakat és ott élő embereket, kultúrákat ismerhettem meg – mesélte lelkesen a Borsnak a hosszú vonatút végén, arcán a fáradtság legkisebb jele nélkül.

Beke Marcella vo­nat­me­ne­dzser a Borsnak elmondta, útjuk során semmit sem tapasztaltak azokból a zavargásokból, ami a többségnek a Közel-Kelet hallatán eszébe jut. – Minden állomáson pazar fogadtatásban volt részünk, a több ezer kilométeres luxusutazást mindennap városlátogatás tette még különlegesebbé. A szerelvény visszafelé két homokviharban is jól vizsgázott, ám még annál is nagyobb kaland volt a Márvány-tengeren történő átkelés. Három részre szedték a 13 kocsit, majd kompra téve tíz órán át csordogáltunk a vízen.

Az angol Danube Express és Golden Eagle utazási iroda a MÁV Nosztalgia Kft. felújított kocsijait és szakképzett, harmincfős személyzetét választotta a rendkívüli, Teheránba 7000, visszafelé 9500 kilométeres mesés utazáshoz. A kalandoroknak odafelé 3,4–8,1, visszafelé 3,7–8,6 millió forintért kínálták a jegyeket. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek