Aktuális

Neje is felboncoltatja a hummeres gázolót?

M. S.

2014. október 15. szerda 05:40

A szegedi börtönben meghalt hummeres gázoló hoz­zá­tar­to­zói­nak kell gondoskodniuk Thomas B. holttestének Ausztriába szállításáról. Felesége, Martina eldöntheti, kéri-e a férfi ismételt felboncolását egy ausztriai szakértőtől.

Bár Thomas B. múlt pénteki halála számos találgatásra ad okot, a hatóságok szerint – hacsak nem gyilkosság történt – nem indokolt az eset nyilvánosság előtti taglalása.

– A Kecskeméti Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya folytatja a vizsgálatot, meghallgatták az elhunyt férfi zárkatársait, várhatóan a bv-intézet néhány munkatársát is kihallgatják – közölte Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun megyei rendôrszóvivô. – Közigazgatási eljárásban folyik az vizsgálat. Az ilyen eljárások 99 százalékában nem tájékoztatjuk a közvéleményt a végeredményről – tette hozzá. Természetesen más a helyzet, ha időközben bűncselekmény gyanúja merül fel.

A toxikológiai szakértői véleményekre valószínűleg még hónapokat kell várni. Ha a holttesten minden vizsgálatot elvégeztek, ki kell adni a hozzátartozóknak. A holttest hazaszállításáról is a rokonoknak kell gondoskodniuk, Thomas B. holmijait a rendőrség fogja kiadni.

A történet itt elvileg véget is érhetne, ám mivel saját ügyvédje sem hisz Thomas B. öngyilkosságában, és a védő szerint betegség sem gyötörte a férfit, feltehetően a feleségében is kérdések sokasága fogalmazódott meg. Az asszonynak el kell majd döntenie: elfogadja-e a magyar szakértők álláspontját, vagy maga is vizsgálatot kezdeményez. Az ügytől független jogász, dr. Hortobágyi Tibor szerint nincs akadálya, hogy egy külföldi elhunyt esetében a hozzátartozó a saját hazájában újabb boncolást kérjen.

Ez történt a Dunában megtalált francia diák, Ophélie Bretnacher esetében is. Szülei nem fogadták el a magyar eredményeket, de végül a francia szakértők is igazolták, hogy a lány halálát fulladás okozta.

További cikkek

Sértés

Márki-Zay Péter nevetgélve beszélt arról, hogy sértegette a fogyatékkal élőket

Börtön

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 26.: az Uránusz és a Vénusz fényszöge meglepő fordulatokat hozhat

borsonline.hu

Ennek a 3 csillagjegynek minden sikerülni fog 2022-ben

life.hu

Gregor Bernadett barátja megszólalt: "Nevezzük akárminek ezt a kapcsolatot, ez kialakult"

delmagyar.hu

A Tiszába ugrott egy személy Szegeden - Fotók

origo.hu

Az eddigi talán legnagyobb javítását kapta a OnePlus 9 Pro

nemzetisport.hu

Gyász: Amerikától Ausztráliáig – külföldön is megemlékeztek Csollány Szilveszterről

origo.hu

Csúnyán összevesztek a szupergazdagok egy New York-i repülőtér miatt

nemzetisport.hu

Női kézilabda: Kovacsics Anikó, az FTC irányítója gyermeket vár

boon.hu

Bezárja a baloldali városvezetés az Ellipsumot

vg.hu

Lefújja az utazási korlátozásokat az Európai Unió

origo.hu

Így állt meg az élet az extrém havazás miatt Isztambulban - galéria