Aktuális

Miért nem menekült az erőszak után Mira?

Bors

Létrehozva: 2014.10.04.

Feljelentést tett a rendôrségen Király Miklós, az ELTE jogi karának dékánja a gyöngyösi gólyatáborban történtek miatt. Mira viselkedését sokan életszerűtlennek tartják, mondván, akit megerőszakolnak, az nem marad ott tovább napokig bulizni.

Mindenképpen nyomozás indul a magát Mirának nevezô lány ügyében, aki azt állítja, hogy
a gyöngyösi gólyatáborban megerôszakolták. Az egyetem dékánja, Király Miklós feljelentést tett. Az egyetem vezetôi fegyelmi eljárást indítottak a gólyatábor szervezôi ellen.

Király jogi védelmet is ígért a lánynak. Az egyetem karai mélyreható tényfeltáró vizsgálatba kezdtek a gólyatáborokat és egyéb hallgatói rendezvényeket illetôen – adta hírül tegnap este az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzata. Az idei Tanító- és Óvóképzô gólyatáborában történt nemi erôszak miatt lemondott a kari HÖK-elnök, és visszahívta az elnökségi tagokat. Lemondott az ÁJK HÖK teljes elnöksége is, személyes érintettségük tisztázását késôbbre ígérték.

Ugyanakkor az internetes fórumokon sokan tamáskodnak Mira történetét illetôen. A nemi erőszak után ugyanis a lány nemhogy nem ment haza – Orosházi Józsefné kriminálpszichológus tegnapi számunkban ezt életszerűtlennek nevezte –, még „össze is kavart” egy HÖK-ös vezetővel. Eldöntötte, hogy csak azért is végigbulizza a táborból hátralevô idôt. 

Kerestük a gyöngyösi erôszak ügyében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, de későbbre ígér­tek választ. Tarjányi Péter rendőrségi szakértő szerint ilyenkor előbb az adatok begyűjtése és tisztázása, a tettes, az áldozat és a tanúk azonosítása folyik, csak azután döntenek a nyomozás megindítá­sáról. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek