Aktuális

Tímea: kivégezték a férjem! - interjú

S. D.

Létrehozva: 2014.09.27.

Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a 26 esztendős B. Bálint büntetőpere, aki 2011. november 25-én éjszaka agyonszurkálta a 24 éves Ferencet. A férfi özvegye, Tímea a Borsnak beszélt a benne dúló érzésekről és az azóta eltelt évekről.

 - Hogy van azóta, mióta elfogták a tettest?
 - Amikor elfogták, nagy kő esett le a szívemről. Ez egy kitörölhetetlen emlék marad örök életemre, de azért sokkal jobban vagyok, mint akkor. A Fecótól született kisfiam, Beni szépen cseperedik, most ötéves, már óvodába jár, és ismét rám talált a szerelem.

 - B. Bálintot elfogása óta az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják. Vallomásában arra hivatkozott, hogy egy virtuális világban él. Valószínűleg komoly pszichiátriai betegsége lehet. Mit szól ehhez?
 - Szerintem akkor is pontosan tudta, hogy mit csinál, amikor huszonhatszor belevágta a tőrt a férjembe, és most is. A helyszínről eltűnt Fecó mobiltelefonja. Mint kiderült, a férjem gyilkosa vitte el. De, ha nem volt ura a tetteinek, akkor miért vitte el? S ez csak egy apró részlet.

 - Ön szerint a börtön megfelelő büntetés lenne a férje gyilkosa számára?
 - Még hosszú idő, amíg elérünk az ítélethirdetésig. A bíróság nagyon lelkiismeretesen és precízen végzi a munkáját. De úgy gondolom, hogy B. Bálint csak azért adja elő ezt a képtelen történetet az elmebetegségről, mert meg akar­ja úszni a büntetést. Olyan, mintha a Mátrix és az Avatar című filmekből idézne részleteket. Ha van is pszichiátriai betegsége, szerintem a gyilkossághoz semmi köze nem volt. Kíméletlenül kivégezte a férjemet. Bűnhődjön ennek megfelelően.

Változó védekezés

B. Bálint elfogásakor azt mondta a rendőröknek, hogy a gyilkosságot megelőző időszakban öngyilkosságot tervezett, de meg akart győződni arról, hogy késsel hogyan lehet ölni. Találomra választotta ki a hozzá hasonló fizimiskájú Ferencet, aki éppen hazafelé tartott a munkából. A bíróságon már azt adta elő, hogy egy virtuális világban él, s teste valójából egy számítógéphez van csatlakoztatva. – Volt olyan álmom, hogy én és a csajom avatarok vagyunk, és a csajom megölt valakit, majd azt mondta, most én jövök – idézte a gyilkos vallomását korábban a Zsaru magazin. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek