Aktuális

Magának termesztett kábszert az osztrák bácsi

Bors

Létrehozva: 2014.08.08.

47 tő cannabist találtak egy 54 éves osztrák férfi lakásán Rábaközön. A férfi a razzia időpontjában is be volt drogozva, elismerte a fogyasztást is, de hozzátette: csak magának nevelgette a növényeket. 

A rendőrség ügyeletére 7-én szólt be egy környékbeli, hogy a település egyik házában vadkendert termesztenek - írja a police.hu. A rendőrök átkutatták a házat, melynek végül a melléképületében találták meg a kábítószert: 47 tő cannabist, és kábítószergyanús törmelékeket is. Elárulta: a magokat hazájából hozta, míg az ismeretekre a neten tett szert, onnan tanulta ki a drogtermesztést is. A zsaruk azonnal drogtesztet végeztettek a férfival, amely pozitív lett. Az 54 éves osztrák elismerte: fogyasztott a szerből, azt azonban hozzátette: a nevelgetett drogot csak saját fogyasztásra szánta. 

– Az osztrák állampolgár ellen kábítószertermesztés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást, a lefoglalt növények hatóanyagtartalmát vegyészszakértő vizsgálja- tájékoztat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek