Aktuális

Drogos ámokfutó ölte meg a tinilányokat

Bors

Létrehozva: 2014.08.11.

A rendőrök megállították egy közúti ellenőrzésen, de semmi okát nem látták annak, hogy ne mehessen tovább. Egy óra múlva lesodródott az útról, és belevágódott egy szabályosan közlekedő autóba, melynek mindkét utasa meghalt.

Egy meglehetősen szomorú eset híre borzolja mostanában az angol közvéleményt. A 21 éves Samuel Etheringon még idén februárban, késő este, a feltuningolt Hondájával autókázni indult az angliai Hampsire-ben. A fiút körülbelül 03.25-kor leintette két szolgálatos rendőr, mert észrevették, hogy az autó egyik hátsó lámpája ki volt törve. Samuel megállt, alávetette magát az intézkedésnek, megbeszélte a rendőrökkel, hogy már másnap reggel autószerelőhöz viszi a kocsit, majd a rendőrök engedélyével tovább hajtott.

Ötven perccel később, 04.15-kor azonban szörnyű dolog történt. A fiú a megengedett 40km/h sebesség helyett nyolcvannal haladt egy úton, ahol nem adta meg a kötelező elsőbbséget egy arra haladó kocsinak, amibe belerohant. Az ütközés olyan elemi erejű volt, hogy a vétlen kocsiban ülő két lány közül a 14 éves Jasmine Allsop a helyszínen, a 16 éves Olivia Lewry pedig a kórházba szállítás után nem sokkal meghalt.

Samueltől a helyszínen és utána a kórházban is vért vettek, melynek eredményeiből kiderült: a srác az ütközés előtt drogot fogyasztott. Ketamin, vagyis lónyugtató és mefedron nyomait mutatták ki a véréből.

Ugyan az eset hónapokkal ezelőtt történt, most újra vezető hír a szigetországban. A fiú ugyanis - aki a bírósági tárgyalásán bűnösnek vallotta magát két emberen elkövetett halálos veszélyeztetésben - augusztus első napjaiban enyhítésért felebbezett a kilenc éves börtönbüntetése kapcsán, írja a Mirror.

A balesetben elhunyt lányok édesanyjai azonban hevesen tiltakoznak ez ellen, sőt egy olyan jogszabályt megszületését sürgetik, amely kötelezővé teszi az intézkedő rendőröknek, hogy minden esetben végezzenek drogtesztet az intézkedés alá vont autósokkal szemben. Ha ugyanis ez már februárban működött volna, most élnének a lányok. A jogvédők szerint azonban ez szabadságjogokat sérthet.
A rendőrök szerint, akik Samuelt megállították azon a bizonyos estén, nem utalt semmi jel arra, hogy a fiú tudatmódosítók hatása alatt állna, így nem volt okuk rá, hogy szondáztassák vagy feltartóztassák. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek