Aktuális

Botrányos abortusztanácsadás: vizsgálat indul cikkünk nyomán

B. B.

Létrehozva: 2014.07.30.

A Bors cikke nyomán vizsgálatot indít az ÁNTSZ az abortuszra váró nőkkel szembeni jogsértések ügyében. Mint arról beszámoltunk, a PATENT Egyesület felmérése szerint több helyen gyilkosnak nevezték a nőket, megsértették őket emberi méltóságukban. Ellenőrzik a vezető védőnőket is.

Bántó hangnemben beszélnek velük, nem tartják tiszteletben az anonimitáshoz való jogukat, mosolygós babák fotóival gyakorolnak rájuk nyomást, sőt megesett, hogy gyilkosnak nevezték őket – ezt panaszolják az abortuszra váró nők. Mint azt a Bors korábban megírta: a PATENT Egyesület százegy nőt kérdezett arról, hogyan viselkedtek velük a kötelező abortusz-tanácsadáson. Az egyesület törvénymódosításokat javasol.

– A nők nagy része bűntudattal telve érkezik tanácsadásra. Megengedhetetlen, hogy ott az intézményt képviselő személy olyan kifejezéseket használjon, amelyek bűntudatkeltők vagy befolyásolóak – mondta a kutatást vezető Morvay Judit.

A tanácsadást felügyelő ÁNTSZ most vizsgálatot indít.

– A PATENT Egyesület által közzétett dokumentumot az Országos Tisztifőorvosi Hivatal részletesen megvizsgálja, tartalmára a későbbiekben reagál, mert ez hosszabb időt vesz igénybe – tájékoztatta a Borsot Tengelits András, az ÁNTSZ kommunikációs vezetője.

– Velünk még nem léptek kapcsolatba, de örülünk, hogy foglalkoznak a témával – mondta Tüdő Petra, a PATENT Egyesület sajtósa.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek