Aktuális

Kitüntetett vadász végzett a medvével

Hu-Zo, M. S.

2014. május 21. szerda 10:00

Természetkárosítás, orvvadászat, lopás. A rendőrség egy Hubertus-kereszttel kitüntetett vadászt és egy városgazdálkodási cég igazgatóját is meggyanúsította a Nógrádba tévedt medve kilövése miatt.

A salgótarjáni Szánas Vadásztársaság teljes elnöksége lemondott, miután vadászai lelőttek egy hazánkba áttévedt barnamedvét. Elejtői nem jelentették a történteket, a tetem csak egy héttel a medve lelövése után, az egyik vadásznál tartott rendőrségi házkutatáson került elő. A bajt tetézte, hogy pont a házkutatás alatt toppant be a társaság két tagja egy szintén bejelentés nélkül elejtett gímszarvasborjúval.

A Nógrád Megyei Rendőr-­főkapitányság közölte: a medvét május 10-én este 10 órakor lőtte meg G. Sándor. A megsebzett állatot csak másnap találták meg, ekkor egy dunavarsányi vadász, F. László fejbe lőtte. A medve kifőzött koponyáját, lenyúzott bőrét K. Attila vadászházában találták meg. 

A kétéves medve lenyúzott bőre K. Attila házában volt 

A házkutatás közben érkezett meg K. Attila és vendége, T. László egy elejtett gímszarvassal. G. Sándor és F. László ellen természetká­rosítás, orvvadászat és lopás gyanúja, K. Attila ellen orvvadászat és lopás, T. László ellen lopás gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. Úgy tudjuk, a medve keresésében mind a négy gyanúsított részt vett. A Bors megtudta: az állatot ­először meglövő G. Sándort 2007-ben a Nógrád megyei vadásznapon a Hubertus-kereszt bronz fokozatával tüntették ki.

T. László (balra) is köztiszteletben álló személy. Ő lakóhelyén a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója. F. László halőr, K. Attila (jobbra) fűtés-víz-gáz-szerelő. Telefonon utolértük T. Lászlót és K. Attilát is, de nem nyilatkoztak.

Hegyi Zoltán, a Szánas Vadásztársaság ellenőrző bi­zott­ságá­nak elnöke közölte: rossz fényviszonyok között lőtték meg a medvét, azt hitték, hogy vadkan. A lőnaplóba beírták, hogy „sebzés vaddisznóra”. Másnap megtalálták, és a pillanat izgalmában nem tudták eldönteni, mi legyen. Meggondolatlanul cselekedtek.

Gajcsik Rolandné Edina az állat elejtési helyének közelében lakik: – A medve kilövésének napján kint voltunk Dani fiammal az erdőben. A vadászok azt mondták, hogy előző este meglőttek egy vaddisznót, azt keresik, inkább maradjunk otthon – nyilatkozta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Folytatódik a vérfürdő a digitális kriptopénzek piacán

origo.hu

Megrázó képeken az oslói terrortámadás

borsonline.hu

Rengetegen lettek ma milliomosok: Mutatjuk a lottószámokat

ripost.hu

Mindennek vége? Meghan Markle-nek hátat fordított a királyi család

magyarnemzet.hu

Lengyel László a fideszes szavazókat pocskondiázta a Népszavában

origo.hu

Emlékszel még rá? Ilyen vadítóan dögös volt Michelle Wild

mindmegette.hu

Több tízmilliót fizetnek ezért a receptért: emiatt olyan különleges

life.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

borsonline.hu

Mentőhelikoptert riasztottak a Balatonhoz, szörnyűség történt

borsonline.hu

Már a szomszédban van: Koleraveszély miatt adtak ki figyelmeztetést

borsonline.hu

Riasztást adtak ki: Kegyetlen, ami az ország felé közelít

További cikkek

Tragédia

Igazi vérfürdő volt – Újabb tragédia történt egy strandon

Tragédia

Sokkoló részletek a Zala megyei tragédiáról: Anya nélkül maradt két kislány, egyikük életéért küzdenek