Aktuális

Ruttner: még három hónap

P. G. J.

Létrehozva: 2014.04.10.

Három hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság az ismert ügyvéd, Ruttner György házi őrizetét. A jogász számára kedvezőtlen döntést a bűnismétlés és a szökés-elrejtőzés veszélyére hivatkozva hozták meg – tudta meg a Bors.

Mint arról korábban írtunk, közel 200 millió forint letétet keresnek az ügyfelei összesen Ruttner Györgyön. A jogászt március elején azok után, hogy decemberben más ügyekben vádat emeltek ellene, ismét gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették, majd bilincsben vitték a Gyorskocsi utcai fogdára.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúja szerint 2010 és 2012 között az ügyvéd több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel később nem számolt el, hanem azzal sajátjaként rendelkezett.

Ruttner ezzel szemben úgy nyilatkozott, hogy uzsorások hálójába került. Havi tízszázalékos kamatra vett fel 172 millió forint uzsorakölcsönt, hogy fizetni tudja a panzióval, lovardával felszerelt, 4,5 hektáros, devizahitelre vásárolt ceglédberceli farmjának a részleteit. Ruttner szerint a hitelezők azt akarták, hogy az irodája kezeskedjen a kölcsönök visszafizetéséért. Őt pedig rákényszerítették, hogy színlelt letéti szerződést kössön velük. Később ezek miatt jelentették fel.

Ruttner György budapesti irodájának címén tölti a házi őrizetét. Csak bírói engedéllyel hagyhatja el az otthonát. Jován László, a férfi ügyvédje a házi őrizet hosszabbításáról szóló döntést – az ügy jelenlegi stádiumában – nem kívánta kommentálni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek