Aktuális

Elképesztő magyarázatok születnek a maláj gép eltűnésére

O. Zs.

2014. április 27. vasárnap 09:00

Másfél hónapja kutatnak a Malaysia Airlines – eddig úgy tűnik – nyomtalanul eltűnt Boeing 777-es repülőgépe vagy roncsai után, de nem lelik. Egy szarajevói látóasszony szerint nem véletlenül, mert az földönkívüliek birtokában van. Sorra születnek a hasonlóan képtelen, sokunkat megmosolyogtató elméletek – pedig az ufók létezésében még űrhajósok is hisznek.

A világűri lényekről szóló elmélet nem új: a gép eltűnésének idejében állítólag a kínai állami televízió is leadott egy ufófelvételt, amelyen egy huszonöt mérföldes (!) űrhajó volt látható az égen. Ez a meggyőződése az idős bosnyák nőnek is, aki 1978-ban állítólag előre figyelmeztetett egy légi tragédiára is, de nem hallgattak rá, s a borzalom bekövetkezett: Zágráb fölött összeütközött egy jugoszláv és egy angol gép, s 178 utas meghalt. A nő azóta intenzíven foglalkozik a rejtélyes repülőbalesetekkel.

– A maláj gépnek szerintem semmi baja, a Maldív-szigetek egyikén landolt. Hogy mi történt, nem tudom, de bizonyos: a gép eltüntetői alapos munkát végeztek, s mindent kiszámítottak, a repülőnek a radar kikapcsolása után elég üzemanyaga volt ahhoz, hogy biztonságosan eljusson egy lakatlan szigetig, amely földönkívüli hatalom ellenőrzése alatt áll – mondta egy bosnyák hírportálnak az asszony.

Az ufóhívő nem hisz az űrlényes teóriában

A Magyar Ufókutató Szövetség elnöke szerint a látóasszony benézte a dolgot. Kalmár János évtizedek óta kutatja a földönkívüliek létezését, s eddigi ismereteire alapozva ebben az ügyben kizártnak tartja az idegen idegenkezűséget.

– Ha nagy hírverést szeretnék ennek a dolognak csapni, akkor azt kellene mondanom, hogy a maláj gépet elvitték az idegenek. De nem vitte el semmilyen idegen, semmilyen jel nem utal rájuk. Ha földönkívüliek lettek volna a gép elrablói, akkor az utasszállító nem csak a helyszínről tűnt volna el azonnal, hanem a műholdképekről is, és nem hagytak volna semmilyen nyomot.

– Volt is már hasonlóra példa Puerto Riconál: két F16-os vadászgép tűnt el szőrén-szálán az idegenek akciója miatt. Ott azonnal megszakadt minden kapcsolat a két géppel, miután egy hatalmas űrhajó jelent meg felettük. A különböző helyszínekről előkerült szemtanúk egybehangzó beszámolója szerint a semmiből beúszó robosztus űrjármű alján volt egy kapu, ami a fényképezőgépek blendéjéhez hasonlóan, spirálisan szétnyílt. Aztán azon keresztül előbb az egyik, majd a másik repülőt is beszippantotta. Az ezt követő pillanatokban a vadászgépek a rádiójeleikkel meg az ufóval együtt azonnal kámforrá váltak. A maláj gépnél viszont ehhez hasonló események nem történtek – cáfolta a bosnyák nő űrlényes feltételezését az ufológus, aki az első pillanattól kezdve emberi tényezőkre gyanakszik a rejtélyes üggyel kapcsolatban.

Két F16-ost tényleg elrabolt egy idegen űrhajó, de az máshogy történt, mint a maláj gép eltűnése – mondja az ufológus

Mesél az űrhajós

Kalmár János ufószövetségi elnökként egyébként nem titkoltan hisz a fejlettebb intelligenciában. Eddigi kutatásai során megszerzett ismeretanyagai szerint a bolygónkkal kapcsolatban álló idegenek általában jószándékúak. Egy oroszországi expedíción személyesen találkozott Marina Popovics orosz asztronautával, aki tagja volt a Szovjetunió Tudományos Akadémiája abnormális légi jelenségekkel foglalkozó bizottságának, valamint több könyvet is írt nulladik típusú találkozásairól. Az orosz ufológusok szószólójaként hátborzongató történetet osztott meg Jánossal.

– Marinának az lett volna a feladata az egyik űrutazása során, hogy egy mini atomreaktorral elvégezzenek néhány kísérletet a légüres térben. A kilövéskor szokásos visszaszámlálás végén azonban működésképtelenné váltak a műszerek, és az űrhajó a helyén maradt. A legénység és a stáb értetlenül állt a helyzet előtt, amikor egy oroszul beszélő éteri hang megszólalt, és közölte: a reaktorral nem szállhatnak fel az űrbe.

Azóta kiderült – idézi Kalmár Marinát –, hogy az idegenek térugrásait zavarják az atomkísérletek, és az ő szemükben az ember kezében az atom olyan, mintha egy kisgyerek bombával játszadozna. Marina a következő kilövésen is jelent volt, amikor már az atomreaktor nélkül startolt a gép. Mindenki nagy megdöbbenésére a visszaszámlálásnál ugyanaz az éteri hang ismét megszólalt, és közölte, hogy így már felszállhatnak – elevenítette fel az űrhajóssal való beszélgetést az ufológus.

Ufók pedig vannak

Mielőtt bárki legyintene Marina Popovics elképesztő történeteire, le kell szögeznünk: kevesen kérdőjelezik meg, hogy komolyan beszél. Hiszen a nevéhez 101 repülési rekord fűződik, ő is tagja volt az űrhajóskeretnek, de feleségül ment Pavel Popovics űrhajóshoz, így már nem volt értékes a vezetőség számára. Miután leszerelt az űrhajósoktól, MiG-pilótaként dolgozott, mellette párhuzamosan pedig könyveket írt ufós élményeiről.

Marina Popovics több könyvet is írt ufós élményeiről

Bár a szovjet vezetők tagadták az ufók létezését, Popovicsné bizonyítékokat szerzett arról, hogy a szovjet titkosszolgálat már az ötvenes évektől regisztrálta az idegenek látogatásait. 1991-ben megkaparintotta a KGB X-aktáját, amelyben a kémszervezet 10-es osztályának azonosítatlan repülő tárgyakkal kapcsolatos, évtizedeken keresztül összegyűjtött jelentései lapultak. Öt éve elvesztette férjét, de azóta is rendíthetetlenül folytatja az ufók létezésének bebizonyításáért folytatott harcát.

Ha vannak, sincsenek

Ufóhívőként nem lehetett könnyű dolga Marina Popovicsnak. Állandó céltáblája volt az első orosz űrsétát végző Alekszej Arhipovics Leonovnak, aki mint hithű párttag, mindig követte a Központi Bizottság utasításait. Például űrhajósként nem beszélhetett az ufókról. Ha külföldön faggatták őket erről, akkor is tagadniuk kellett. Leonov ehhez tartva magát mindenhol azt hangoztatta, hogy kitaláció minden ufókkal kapcsolatos állítás.

– Ufók nem léteznek, mert az nem logikus, hogy csak a nyugati országok fölött látják azokat, de a Szovjetunió területe fölött soha – így Leonov, aki a mai napig kitart állítása mellett, kollégái közül azonban ezt többen cáfolják. Nem szólva arról, hogy már a kiképzéseken tanították – és ma is oktatják –, mi a teendő, ha a vadászgép pilótája azonosítatlan repülő objektummal találkozik.

Léteznek vagy sem földönkívüliek, amíg olyan magyarázat nélkül maradt, rejtélyes repülőkatasztrófákról hallunk, mint a maláj gép tragédiája, képtelen és hihető elméletek is születnek. Mert azt mégiscsak nehéz tudomásul venni, hogy az igazság odaát van.

További cikkek

Diagnózis

„Soha nem fog meggyógyulni” – Sokkoló diagnózist közöltek a 3 hetes kisfiú anyukájával

kávé

Kapszulás kávékat vizsgáltak, szörnyű dolog derült ki róluk

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Lesújtó hír érkezett: egy az eddigieknél is fertőzőbb koronavírus-variánst azonosítottak

ripost.hu

Egy egész óvodát be kellett zárni a vírus miatt – kitört a kommentháború a szülők között   

mandiner.hu

Parlamenti önéletrajzával szemben a jelek szerint nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak

zaol.hu

Farkas Imre, az egykori Zalahús tulajdonosa: „Nem tudok elég nagy köszönetet mondani…”

origo.hu

Megtalálták az okát, hogy miért nem nőnek az égig a fák

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 23.: Aki hozzád tartozik, úgyis visszajön…

mandiner.hu

Evakuálásukat kérték Ukrajnában tartózkodó amerikai diplomaták

boon.hu

Miskolci Tündérkert: bizonytalan, hogyan tovább

origo.hu

Ez az a tanulmány, ami szerint a gazdasági teljesítmény összefügg a férfiasság méretével