Aktuális

Balról ütik Mesterházyt – vinnie kell a balhét?

Munkatársunktól

2014. április 22. kedd 16:00

Egyre többen követelik az MSZP elnökének távozását a párton belül. Mesterházy Attila két elveszített választás után nem kívánatos személy a baloldalon. Az őszi választásokig biztosan marad.

Nehezen áll talpra a gigantikus jobbhorogból az MSZP. Az egykor szebb napokat látott szocialista párt atomjaira hullott az újabb kétharmados választási vereség után. Azt eddig is lehetett sejteni, hogy nem emésztik meg könnyen a szocik az újabb elvesztett szavazást, de a Mesterházy Attilára zúduló össztűz meglepő. A párt elnökén verik el a port. A közösségi oldalakon és egyéb médiumokban egyre több balos politikus mondja ki: Mesterházynak le kellene mondania.

A múlt héten Szekeres Imre esett neki, aki le is mondott jászsági elnökségéről: – Leginkább persze azon múlott, hogy ezt a négy évet elvesztegettük. Mesterházy Attila volt az elnök végig, övé a felelősség – írta Facebook-oldalán.

Ennél jóval árnyaltabban célozgatott a vezetésbeli problémákra Juhász Ferenc, Lendvai Ildikó, Török Zsolt és Braun Róbert. A legnyíltabban azonban Kovács László korábbi MSZP-elnök, volt külügyminiszter mondta ki, hogy Mesterházynak le kellett volna mondania. Kovács a Kossuth Rádiónak azt nyilatkozta: ő maga felajánlotta volna a távozását a választási vereség miatt, mint ahogy tette azt korábban Horn Gyula is.

Mesterházy következő megmérettetése a május 25-i európai parlamenti választás lesz. Ha az MSZP – amely ezúttal külön indul – csúfos vereséget szenved, azaz például a Jobbik is megelőzi, akkor elemzők szerint végleg elfogyhat a levegő Mesterházy körül. Más, névtelenséget kérő források szerint viszont még így is „elvinnék” az elnököt az őszi önkormányzati választásokig, és csak utána tennék parkolópályára. A hírek szerint egyébként Botka László lehetne Mesterházy utóda. Az is benne van azonban a pakliban, hogy a következő négy évben – a német kancellár, Merkel mintájára – egy nőt „építenek fel” a szocik.


Habony Árpáddal találkozik?

Komoly vitát gerjesztett a Népszabadság múlt heti interjúja Mesterházyval. Az MSZP elnökétől akkor megkérdezték, igaz-e, hogy rendszeresen találkozik Habony Árpáddal, Orbán Viktor bizalmasával. Mesterházy ezt tagadta, viszont a Vasárnapi Hírek nem hagyta annyiban a dolgot. A lap információi szerint igaz a dolog, a felek egy médiavállalkozó közvetítésével találkoztak többször is egy budai, zártkörű klub éttermében. Fidesz közeli hirdetések elosztásáról és a Népszabadság tulajdonosváltásáról is egyeztethettek a felek. 

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az ÁVH-s ezredes elrabolta a gyerekét, majd elmegyógyintézetben kínoztatta az édesanyát

borsonline.hu

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

she.life.hu

Felnőttként más üzeneteik is lehetnek a meséknek?

hirtv.hu

Hiába rohantak a mentők: Szörnyethalt egy 22 éves nő

zaol.hu

Átalakított autóval közlekedett egy férfi Zalaszentgróton, búcsút inthetett a forgalmi engedélyének

vg.hu

Annyi a pozitív Covid-teszt a szomszédban, hogy már a külföldi laborok elemzik

mandiner.hu

Úgy tűnik, az ellenzéknek nem lesz köztársaságielnök-jelöltje

ripost.hu

Kulcsár Edina új párja nem mondott igazat? Kínos dologra derült fény

ripost.hu

Kulcsár Edináék válása: Csuti édesanyja összeomlott a hírek hallatán

origo.hu

Drámaian emelkedett Svédországban a nemi erőszakok száma