Sült hasaalja (császárhús) burgonyapürével és ropogós zsályával
Hozzávalók: 1 kg hasaalja, 20 dkg só, 20 dkg cukor, fél kg kacsazsír, zsályalevél. Püréhez: 1,5 kg rózsakrumpli, 15 dkg vaj, 2-3 dl tej, só.
Elkészítés: A húst a sóval és a cukorral pácoljuk be, és tegyük hűtőbe 24 órára. Mossuk le, és süssük 130 fokon 2 órán keresztül annyi kacsazsírban, amennyi ellepi. Készítsük el a burgonyapürét: süssük meg héjában a krumplit, majd hámozás után törjük össze, és keverjük el a meleg tejjel, valamint a vajjal. Ízlés szerint sózzuk. A zsályaleveleket mossuk, majd szárítsuk meg, és 10 másodperc alatt süssük ki forró olajban.
Desszert - Narancsos panna cotta
Hozzávalók a krémhez: 2,5 dl tejszín, 2,5 dl tej, 4 lapzselatin, 2 ek. narancsvirágvíz, 8 dkg cukor, 1 rúd vanília, a narancszseléhez: 3 dl frissen facsart narancslé, 3 lapzselatin, ízlés szerint cukor.
Elkészítés: Forrósítsuk fel a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliát, majd tegyük bele a zselatint és a narancsvirágvizet. Ha kész, szedjük ki pohárba, és tegyük a hűtőbe. Forrósítsuk fel a narancslét és a zselatint, majd öntsük a tejszínes rétegre, és díszítsük narancsszeletekkel. Hagyjuk megszilárdulni.
További izgalmas és könnyen elkészíthető recepteket talál a Bors keddi számában megjelenő Gaszro magazinban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.