Aktuális

Kegyetlenül megalázta az iskola a súlyos beteg lányt

Bors

2014. március 8. szombat 14:00

Be akarja perelni lánya iskoláját egy brit asszony, mert elmondása szerint az intézmény megalázta és cserbenhagyta a gyerekét. A suli ugyanis kirúgta az iskolából a lányt, mert anorexiás volt

A 16 éves Lottie Twiseltont elképesztő indokkal tanácsolták el elit iskolájából. A fiatal lánynak azért kell másik oktatási intézményt keresnie, mert sulija nem hajlandó megbirkózni a ténnyel, hogy anorexiás – írja a Daily Mail. Mikor kirúgták azt mondták neki és édesanyjának, hogy nem szeretnék, ha Twiselton esete példa lenne más lányoknak, nem akarnak több evészavarral küzdő diákot.

A fiatal lány két éve szenved súlyos anorexiától, tavaly kórházban kötött ki, mikor 38 kilóra fogyott. Hosszú hónapokat töltött a klinikán, ahol szakemberek segítségével sikerült híznia és úrrá lennie a betegségén. Nagyon várta, hogy visszamenjen az iskolába és végre normális életet élhessen, de az igazgatói irodában jött az arculcsapás.

– Teljesen kész voltam rá, hogy folytassam a tanulást, de közölték velem, hogy nem kérnek egy olyan lányból, mint, amilyen én vagyok. Borzasztóan megalázó volt, arról nem is beszélve, hogy milyen hatással volt ez a kijelentés a gyógyulásomra – mondta a csalódott lány a riportereknek.

A tini szülei most pert fontolgatnak az iskola ellen. Véleményük szerint az intézménynek segítenie kellett volna lányuknak, nem pedig elutasítania. – Lottie nagyon szépen gyógyul, ám most rettentően aggódunk érte, nehogy visszaessen.

Az anorexiások terápiájának fontos része, hogy célokat tűzzenek ki maguknak és azzal kössék le a figyelmüket, hogy a megvalósításra koncentrálnak. Lottie célja az iskola folytatása volt és most ezt elvették tőle. Mélységes fel vagyunk háborodva – nyilatkozták a beteg lány szülei.

Az iskola csupán annyit fűzött hozzá a történtekhez, hogy örülnek a lány gyógyulásának, ám jobbnak látják, ha nem jár az intézményükbe addig, míg nem mondható száz százalékosan egészségesnek.

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Óráink vannak hátra: mutatjuk, hol várható havas eső, hózápor

metropol.hu

Újabb áldozat jelentkezett: a híres énekes a jachtján erőszakolta meg az orvostanhallgató lányt

life.hu

Egy nő leleplezte, mi a tökéletes test titka, a fotói pedig vírusként terjednek az interneten

hirtv.hu

„Szabó Tímea akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet”

kemma.hu

Eltűnt tanár holttestét találták meg a síkvölgyi tóban

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 3 gól, két ziccervédés a legvégén – Palicka hőssé vált a döntőbe jutó svédeknél

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

life.hu

Young G Béci elszólta magát Kulcsár Edina válásáról: ő másképp tudja a történetet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

origo.hu

Szenzáció a kézi Eb-n: kiesett a világbajnok