Aktuális

Interneten árulják a lesittelt Simon Gábor házát

Bors

2014. március 28. péntek 07:15

Több mint két hete, férje letartóztatása óta nem látták pestlőrinci házukban Simon Gábor feleségét. A korábban zárkózottan élő házaspárról úgy tudják, hogy meg akarnak válni ingatlanjuktól.

Simon Gábort március 10-én vették őrizetbe, miután kiderült, hogy 240 millió forintnyi valutát tart egy eltitkolt ausztriai bankszámlán. Ráadásul nevére kiállított afrikai útlevelet is találtak egy házkutatás során.

Az MSZP volt elnökhelyettese jelenleg harmincnapos előzetesét tölti a budapesti, Venyige utcai börtönben. Simon több ingatlannal rendelkezik, ezek közül letartóztatása előtt a szocialista pártnál értesítési címként megadott, minden nagyzolástól mentes pestlőrinci, sorházi lakását használta. Simon rendelkezik egy Buda elit-övezetében épült, a Széchenyi-hegy közelében fekvő társasház exkluzív lakásával is. Nevén egy 128 négyzetméteres ingatlan van (2012-ben vette), felesége pedig a Simonéval szomszédos lakás széljegyén szerepelt ekkoriban.

A pestlőrinci – 97 négyzetméteres, kétszintes – ingatlant 2001-ben vásárolta. Ottjártunkkor ablakait lefüggönyözték, csengetésünkre senki sem jött elő.

A bejáratot ipari kamera pásztázza. Többnapi posta, szórólap és reklámanyag hevert a postaládában. Simonék autójának, a fekete Hyundainak nyoma sem volt.
Az ingatlan egyébként napokon át szerepelt a híradókban és a lapokban. A hirtelen jött publicitást unhatta meg Simon felesége, Tünde, vélik utcájának lakói, s ezért költözhetett el kisgyerekükkel. 

– Amióta a férjét elvitték, nem járt itt. Amíg Simon itthon volt, reggel fél nyolckor álltak ki a kocsival és délután fél öt-öt óra között tértek haza. De március 10. óta az asszonyt nem láttam. Este nem égnek náluk a lámpák, a házuk lakatlannak tűnik – mondta lapunknak a kertvárosi utcában több mint húsz éve lakó férfi. Egy másik helybeli arról beszélt, Simon első felesége közvetlen, nyílt asszony volt, ám új hitvesével, Tündével zárkózott életet élt.

– Kevesen jöttek hozzájuk. A nő egyébként nem kereste a szomszédai társaságát. Két év után tudtam meg egyáltalán a nevét – magyarázta egy idősebb hölgy, aki már azt is biztosra veszi, hogy Simonék nem akarnak visszatérni. – Az utcában mindenki úgy tudja, árulják a házat huszonvalahány millióért. Megbíztak vele egy irodát – mondta az asszony.

Simon Gábor bilincsben. A választásokat elôzetes letartóztatásban töltheti (fotó: MTI)

Több ingatlanos portál árul a környéken, sőt négy az utcában is sorházi ingatlant, a házszám megnevezése nélkül, kizárólag az épület belső fotóit közölve. Hogy Simonéké köztük van-e, kétséget kizáróan nem tudtuk megállapítani. A környék ingatlanjainak ára 21–26 millió forint között mozog. Simonéké az utcabeliek szerint cirka 25 milliót érhet. 

Welsz volt az őszödi beszéd hangmérnöke

Nyomozott a Nemzetbiztonsági Hivatal Welsz Tamás után – tudta meg a Népszabadság. A lap szerint a múlt héten elhunyt vállalkozót kihallgatták az őszödi beszéd kiszivárogtatása ügyében is. Welsz ugyanis hangmérnöke volt a hírhedt Gyurcsány-beszédet rögzítő csapatnak.

Az NBH azután indított vizsgálatot, hogy a külügy feljelentette a férfit: 30-50 ezer euróért árul afrikai útleveleket. Az APEH is vizsgálatot indított ellene, ami kétmilliárd forint illegális jövedelmet tárt fel. 

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

life.hu

Szexmunkásnak állt az RTL egykori sztárja! Itt vannak a pornográf fotók (18+)

astronet.hu

Februári horoszkóp 2022: intenzív időszak csodás lehetőségekkel és mély megélésekkel

life.hu

Végre! Megszólalt Kembe Sorel: ilyen a kapcsolata gyerek anyjával, Kondákor Zsófival

szon.hu

Törölközőben mutatta meg magát az Exatlon riportere, Nagy Réka

mindmegette.hu

Élelmiszerár-stop: ez minden boltban kötelező lesz, senki nem ússza meg

origo.hu

Az arany éve volt a tavalyi Kínában

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

life.hu

Titkos esküvőn mondta ki a boldogító igent a népszerű magyar színésznő

ripost.hu

„Szia drágám, délután jövök érted!” – Így segíthetsz a 3 évesen árván maradt Dávidnak

origo.hu

Soros blogja véletlenül leleplezte Márki-Zayt: választási csalásra készül