Aktuális

7 furcsaság: ennél undorítóbb egészségvédő módszer nincs

Bors

Létrehozva: 2014.03.02.

Első hallásra, meg másodikra is undorítónak és gusztustalannak tűnnek az alább felsorolt szokások és módszerek, pedig lehet, hogy nagyon is jó hatással vannak az egészségünkre. Persze ezzel nem azt mondjuk, hogy holnaptól mindenki kezdjen a körmét rágva pisit inni, csak szólunk: vannak meglepő dolgok a világon.

Körömrágás

Hogy nem szép látvány a lerágott a köröm, azon nincs mit vitatkozni, ugyanakkor vigaszt jelenthet azoknak, akik képtelenek leszokni róla, hogy az immunrendszerüket viszont segíti ez a rossz szokás.

A körömrágással ugyanis nyomokban olyan bacilusok is bekerülnek a szervezetünkbe, amelyek megbetegíthetnének, kis mennyiségben viszont inkább afféle figyelmeztetőként szolgálnak. Mivel az immunrendszerünk mindenre emlékszik, azonnal mozgósítani tudja a szervezetünk védekező rendszerét olyan bacilusok ellen, amelyekkel korábban - például körömrágás közben - már találkozott. Vagyis, hacsak nem nagyon piszkos a körmünk, ez a csúnya szokás akár még a hasznunkra is lehet.

Orrtúrás

Egészen hasonló dolog áll a körömrágásnál még gusztustalanabb orrturkálásra, már amennyiben a kibányászott végterméket el is fogyasztja az illető.

Legalábbis egyes tudósok szerint a takony elfogyasztása szintén immunerősítő hatású. Egy kanadai biokémikus professzor, Scott Napper azt állítja, hogy a kórokozók, amelyeket az orrváladék csapdába ejt, mielőtt a szervezetünkbe jutnának, a takonnyal együtt elfogyasztva edzik és ellenállóbbá teszik az immunrendszerünket, hasonló módon, mint a körömrágásnál leírtuk.

Vizeletivás

A legtöbb ember számára már maga a gondolat is gyomorforgató, hogy vizeletet igyon, még ha a sajátjáéról van is szó. Pedig a világon milliók esküsznek e szokás áldásos hatására. Egyesek szerint segít megőrizni a fiatalságot és fittnek maradni, mások szerint az egészségre van olyan csodálatos hatással, hogy az orvost akár örökre elfelejthetjük.

Ez az alternatív gyógymód kétségtelenül ősi módszer, főleg Indiában és Kínában gyakorolják, és felsorolni is nehéz lenne, mi mindenre ajánlják. Az interneten számtalan beszámolót találni csodás gyógyulásokról, bár a tudományos bizonyítékok még váratnak magukra.

A vesék a vérsavó megszűrésével a szervezet számára haszontalan és mérgező anyagokat választják ki, ezek távoznak a vizelettel – épp ezért a módszer ellenzői szerint semmi értelme ezeket újra a szervezetbe juttatni.

Böfögés

Udvariatlan dolognak számít másik jelenlétében böfögni, bár ez tulajdonképpen csak kultúrkör kérdése: Japánban például az étel kiváló minőségét jelzik a böfögéssel. Ugyanakkor az a világon mindenütt egyformán igaz, hogy böfögni egészséges.

Ha ugyanis elfojtjuk a szervezetünk késztetését, amellyel a gyomorba vagy nyelőcsőbe jutott felesleges levegőtől akar megszabadulni, azzal csak ártunk magunknak: gyomorégés, mellkasi fájdalom vagy kellemetlen szélgörcs lehet a vége. Egyes ételek – például szénsavas üdítőitalok vagy babfélék – fokozott böfögési ingert okozhatnak, így megfelelő étkezéssel csökkenthetők a kellemetlen tünetek.

Méhlepényevés

Kínában évszázados hagyomány és a mai napig dívik, hogy a nők megeszik a placentát szülés után. Úgy tartják, hogy a méhlepény elfogyasztása gátolja az öregedést és segít a szülés után gyorsan formába lendülni. Állítólag a szülés után depresszió ellen is jó és fokozza az anyatej termelődését.

A placentát sokan az ételhez keverik vagy egyenesen abból főznek, de por alakban is elfogyasztható, vannak cégek, amelyek kapszulát gyártanak belőle. A szokás nyugaton még nem hódít igazán, bár már egyes sztárok is rákaptak: például Kim Kardashian beszélt arról a lánya születése előtt, hogy ő bizony meg fogja enni a placentát. Az pedig kétségtelen tény, hogy az állatok is megeszik a méhlepényt ellés után.

Székletátültetés

Kevesen tudják, hogy létezik ez az orvosi eljárás, pedig makacs bélrendszeri panaszok, visszatérő súlyos bélfertőzések esetén valóban megoldást jelenthet az, ha a beteg egy egészséges ember székletét megeszi. Persze nem így szó szerint.

A donor székletéből kivonják azokat a jófajta baktériumokat, amelyek segítenek helyreállítani a tönkrement bélflórát, és ezt a készítményt adják be a betegnek. Legújabban kisbabák székletéből készült szalámival kísérleteznek, erről ebben a korábbi cikkünkben olvashat bővebben.

Piócaterápia

Nemcsak a természetgyógyászok alkalmazzák, hanem a modern orvostudományban is bevetik a gusztustalan kis vérszívókat, mivel jótékony hatásuk valóban igazolt.

A piócák nyálában véralvadásgátló anyag van, ami a vér folyékonyságát javítja és gátolja a rögképződést, gyulladásellenes szer is van benne és gyorsítja a nyirokáramlást. Sok területen – pl. magas vérnyomás, fülzúgás, trombózis, reuma stb. – alkalmazzák, és szépészeti célra is bevetik.

Persze van egy nagy hátulütője: a páciens kénytelen hagyni, hogy a rusnya kis élősködők a bőrén csimpaszkodjanak és szívják a vérét.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175220_auto_resized.jpg
origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27611_resized.jpg?avcount=1714500611
origo.hu

Nem bír leállni luxusélete mutogatásával Berki Mazsi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176007_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagy lagzira készül a Házasság első látásra párja!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175501_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nagy Ervin ezúttal az RTL-en égette szénné magát, nekiugrott a színésztársainak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170167_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175766_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27612_resized.jpg?avcount=1714500611
origo.hu

Ilyen lesz a megújult valóságshow Gáspár Győzőről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175794_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gyors és pénztárcabarát menü a május 1-jei ünnepnapra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177600_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Curtis is meglepődött: Durva dolgot csinált Bochkor Király Viktorral - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714500611
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172631_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb válást jelentettek be: 11 év házasság után otthagyta feleségét a zenész

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/oXiYHv0NPoEaqc7a7v2vSG_GGKWRyKvwwDezet7ALVY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U1MWJmYmYyNmUyMTQ3ODc4MDYxZGI4NDgwOWIxNzI2.jpg
Gyász

Üzent a halálra késelt Martin édesanyja a Deák téri áldozat édesapjának

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/TSfOeLaog7NjVZ21PGLR4RkD1No1nlGprMEt6XSW8_s/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MwN2YyZTJiNjIwYjQxNmE5OGZlMTdmYWExOWMyZTBj.jpg
Bíróság

Most kaptuk: letartóztatásba helyezték a bőnyi késelő kislányt